Midt i Khader-stormvejr vil Konservative skærpe straffen for trusler mod ytringsfrihed
Partier sendte stikpiller afsted mod Det Konservative Folkeparti, men Khader-sagen gør ikke forslaget irrelevant, siger partiet selv.
Truer man andre til at tie på grund af religiøse tilhørsforhold, bør det medføre en betydeligt højere straf.
Sådan lød et forslag fra Det Konservative Folkeparti, der mandag blev fremsat i Folketinget.
Forslaget er blandt andet stillet af partiets retsordfører, Naser Khader, der lige nu er sygemeldt med stress.
Og netop timingen af forslaget mødte undren blandt nogle af de fremmødte retsordførere.
Afsløringer om trusler på sociale medier
Det er nemlig kun en uge siden, at Berlingske kunne beskrive, hvordan Naser Khader selv har truet en række personer med at klage til deres chef eller arbejdsplads, hvis de udtalte sig kritisk om ham på sociale medier.
Naser Khader har ifølge avisen blandt andet henvendt sig til Justitsministeriet med beskyldninger om, at en af deres medarbejdere, debattøren Tarek Ziad Hussein, skulle være islamist.
Den slags bør ikke finde sted, lød det fra Radikale Venstres retsordfører, Kristian Hegaard, under førstebehandlingen af forslaget.
- Ingen skal opleve, at ens arbejdsplads bliver kontaktet med påstande om det ene eller det andet tilhørsforhold, sagde han under debatten og fortsatte:
- At blive konfronteret med det af sin arbejdsgiver kan give en følelse af at blive intimideret og overvåget.
TV 2 har efter debatten i folketingssalen været i kontakt med Kristian Hegaard, som bekræfter, at han under debatten refererede til Naser Khaders opførsel.
Afviser interview
TV 2 ville gerne have interviewet Det Konservative Folkepartis formand, Søren Pape Poulsen, om kritikken.
Han er medstiller af forslaget og har tidligere udtalt, at sagen med Naser Khader nu er lukket.
Partiets presseafdeling afviser over for TV 2 muligheden for et interview med formanden. I stedet henviser partiet til Naser Khaders suppleant, retsordfører Mads Andersen.
Men da TV 2, efter forslaget har været vendt i Folketingssalen, henvender sig til Mads Andersen på hans kontor på Christiansborg, afviser han at stille op til direkte interview om kritikken.
Khader-sagen må ikke blokere
TV 2 ville ellers gerne have spurgt, om retsordføreren kan forstå, hvorfor nogle kan synes, at forslaget klinger hult oven på sagen om Naser Khader.
I stedet modtager TV 2 mandag eftermiddag et skriftligt svar fra gruppeformand i partiet, Mai Mercado.
Hun mener ikke, at beslutningsforslaget på nogen måde er blevet irrelevant af Naser Khader-sagen:
- Som Søren Pape har sagt, skal man ikke gøre det, Naser Khader har gjort med at skrive til arbejdsgivere. Men den sag må ikke blokere for, at vi vil hjælpe folk, der er på flugt for deres liv, fordi de har forladt islam.
Også Enhedslisten undrede sig
Det var ikke kun Radikale Venstre, der under dagens debat kritiserede den selvsamme opførsel, som Naser Khader beskyldes for.
- Mindre trusler om at få folk fyret hører desværre ikke til sjældenhederne i Danmark, lød det eksempelvis fra Enhedslistens retsordfører, Rosa Lund.
Naser Khader sygemeldte sig kun et døgn efter Berlingskes afsløringer om politikerens adfærd på sociale medier.
Avisen har siden afdækket, hvordan formand Søren Pape Poulsen ifølge flere kilder har kendt til Khaders tone over for sine kritikere i en årrække.