Naser Khader sygemeldt med stress

Søren Pape Poulsen siger, at det "ikke skal gentage sig", at Naser Khader kontakter arbejdsgivere til folk, han er uenig med.

Folketingsmedlem Naser Khader (K) sygemelder sig som følge af stress.

Det oplyser Det Konservative Folkeparti til TV 2.

Nyheden kommer, efter at en række personer - blandt andet flere fremtrædende debattører - i weekenden i Berlingske stod frem og fortalte, at de har følt sig truet af Naser Khader i årevis.

Flere har følt sig truet af Khader

I Berlingskes historie siger flere personer, der blandt andet har debatteret flygtninge og islam med Naser Khader og været meget uenige med ham, at den konservative politiker har eller har forsøgt at kontakte deres arbejdsgivere for at lægge pres på dem.

Debattøren Tarek Ziad Hussein oplevede i december 2020, at Naser Khader fra sin email i Folketinget kontaktede hans arbejdsplads, Justitsministeriet, med en anklage om, at Tarek Ziad Hussein var islamist.

Justitsministeriet bakkede sin medarbejder op, og Naser Khader fortrød siden sin mail, men den er ifølge Tarek Ziad Hussein blevet journaliseret i hans personalemappe i ministeriet, hvor en eventuel ny chef ifølge ham vil kunne se henvendelsen. Det finder han meget ubehageligt.

- Det er dybt skræmmende, når min arbejdsplads bliver inddraget. Det er mit levebrød og min mulighed for at forsørge min familie, som Khader her forsøger at ødelægge. Den slags henvendelser kan ganske enkelt ødelægge min karriere, siger Tarek Ziad Hussein til Berlingske.

Flere eksperter, Berlingske har talt med, har set flere af Naser Khaders beskeder og kaldt dem "dybt bekymrende, ubegribeligt og et demokratisk problem".

Pape: Det skal ikke gentage sig

Den konservative formand, Søren Pape Poulsen, skriver på Twitter, at alle har ret til at ytre sig frit, uanset hvem de arbejder for. Derfor kan der kun være én holdning til, om det er i orden at skrive til folks arbejdsgivere, lyder det.

- Arbejdsgivere skal naturligvis ikke kontaktes, selvom vi er uenige med en person, der tilfældigvis arbejder der. Det har jeg været i dialog med Naser om. Og vi er helt enige om, at det ikke skal gentage sig, skriver Søren Pape Poulsen.

Den konservative formand mener dog også, at der en anden side og skriver, at Naser Khader har været "presset i årevis af trusler på livet" og af ikke at kunne bevæge sig frit.

- Det pres sætter sig. Jeg håber selvfølgelig på, at Naser hurtigt kommer til hægterne igen og ønsker ham god bedring, skriver han.

TV 2 forsøger at få et interview med Søren Pape Poulsen. Det er ikke lykkes endnu.

Kollega reagerer

Det har ikke været muligt for TV 2 at få en kommentar fra Naser Khader. Vi kender derfor ikke den præcise sammenhæng mellem Berlingskes historie og Naser Khaders sygemelding.

På det sociale medie Twitter skriver den radikale retsordfører, Kristian Hegaard, følgende om sin kollega:

- Ønsker Naser Khader alt det bedste og god bedring hurtigst muligt. Man skal bare huske på, at det er det samme pres og stress offentligt ansatte udsættes for, når en folkevalgt går til en arbejdsgiver i hårde vendinger om en ansats ytringer.

Den konservative gruppeformand, Mai Mercado, meddeler, at Naser Khaders suppleant, Mads Andersen, vil blive indkaldt.

Naser Khader blev valgt til Folketinget første gang i 2001. Dengang var han medlem af Radikale Venstre. Siden stiftede han Ny Alliance og blev derefter konservativ. I denne omgang har han siddet i Folketinget for Det Konservative Folkeparti siden 2015.

Han har indtil nu fungeret som sit partis rets-, udenrigs- og værdiordfører.