Politik

Lars Løkke bekræfter nyt parti

Efter længere tids spekulation bekræfter Lars Løkke nu endegyldigt, at han danner et egentligt nyt parti.

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen bekræfter, at der kommer et nyt politisk parti i Danmark.

Det skriver han i sin klumme på bt.dk.

Lars Løkke har flere gange luftet tanken om at danne et nyt parti, siden han i starten af 2021 meldte sin afgang fra Venstre og efterfølgende dannede et nyt politisk netværk kaldet "Det Politiske Mødested".

Uden at gå alt for meget i detaljer skriver den tidligere Venstre-formand, at det nye parti har ambition om at skabe "fremdrift og forandringer i et krydsfelt mellem en blå blok, der martres af værdipolitikken og en rød blok, der hænger fast i et fortidigt syn på individ og stat".

- Onsdag ansatte vi tidligere folketingsmedlem Jakob Engel-Schmidt som sekretariatschef i mødestedet. Vi mener det alvorligt. Der kommer et nyt parti, der har ambition om at blive en fornuftig, pragmatisk og udogmatisk stemme i den politiske debat, skriver Lars Løkke.

Partinavn ukendt

Tilbage i marts sagde Lars Løkke i en livevideo på Facebook, at det var hans ambition, at netværket blev et parti. Og også et parti med ambitioner om mere end bare at snuse til spærregrænsen.

I et interview med Berlingske onsdag gentog han ambitionen om at etablere "et parti i midten af dansk politik".

I B.T. skriver han ikke noget om, hvad det nye parti kommer til at hedde, eller hvem der eventuelt kommer til at stille op til folketingsvalg for partiet.

Lars Løkke Rasmussen skriver også, at over 15.000 danskeren har meldt sig ind i "Det Politiske Mødested", siden det blev stiftet 8. januar.

For at komme på stemmesedlen skal et nystiftet parti indsamle omkring 20.100 vælgererklæringer. Det arbejde har det politiske netværk endnu ikke annonceret, at det er begyndt på.

Lars Løkke Rasmussen forlod Venstre 1. januar 2021 efter mere end 40 års medlemskab. Han var som partiets formand statsminister fra 2009-2011 og igen fra 2015-2019.