Politik

Tidligere ansatte kritiserer Radikale Venstres ledelse

Partitoppen kan ikke genkende klagerne, som er fremsat i et anonymt brev.

Et anonymt brev fra tidligere ansatte retter en hård kritik mod ledelsen hos Radikale, som de beskylder for en syg arbejdskultur.

Det skriver Ekstra Bladet, som er i besiddelse af brevet fra forhenværende ansatte i partiets sekretariat.

Kilder i Radikale Venstre bekræfter overfor TV 2, at brevet findes. Indholdet er overordnet som beskrevet, selv om der også er forhold, som man ikke genkender, lyder det.

If√łlge avisen er der fremlagt eksempler p√•, hvordan ledelsen har spillet ansatte ud mod hinanden, haft en kultur med et meget stort arbejdspres og skabt et arbejdsmilj√ł baseret p√• utryghed i arbejds- og ans√¶ttelsesforhold.

Christiansborg kan værd hård og hektisk

TV 2 har været i kontakt med Radikales Venstres sekretariatschef Lars Beer, der afvser at kommentere historien.

I en mail lyder et skriftligt svar dog:

- Jeg er virkelig ked af, at der sidder mennesker med disse oplevelser. Siden jeg blev sekretariatsleder i 2016 har vi arbejdet kontinuerligt med trivsel og medarbejdertilfredshed. Det kræver en særlig indsats, for arbejdet på Christiansborg kan være hårdt og hektisk.

Sagen om trivselsproblemer er ikke ny, men stammer if√łlge TV 2s oplysninger "fra f√łr valget" med henvisning til folketingsvalget i 2019, hvor de radikale fik 16 mandater.

B√•de Lars Beer og Sofie Carsten Nielsen afviser billedet af, at partiet generelt skulle kendetegnes af et arbejdsmilj√ł, som har f√łrt til et brev fra omkring ti tidligere ansatte, der p√•peger en "gr√¶nseoverskridende ledelseskultur", som det hedder i brevet.

Medarbejdergruppen, der best√•r af et halvt hundrede ansatte, har i anledning af bl√¶sten fra deres forhenv√¶rende kollegaer holdt m√łde og valgt at undsige de tidligere ansattes udsagn.

- Den klare konklusion fra det m√łde er, at vi som medarbejdere ikke kan genkende det billede af hverken ledelse eller kultur p√• sekretariatet, som brevet fremstiller, skriver tillidsrepr√¶sentant Rasmus Gr√łnborg.

Partileder taget brevet "meget alvorligt"

Sofie Carsten Nielsen skriver i et skiftligt svar til TV 2, at partiet tager brevet "meget alvorligt", men at hun ikke genkender beskrivelsen.

- Vi hæfter os ved, at vores nuværende medarbejdere klart afviser en generel utilfredshed. Og vi hæfter os ved, at vores APV'er (Arbejdspladsvurdering, red.) grundlæggende er gode, skriver Sofie Carsten Nielsen, som erkender, at der har været ytret utilfredshed fra medarbejdergruppen.

- Vi har oplevet enkelte medarbejdere, der til os har ytret utilfredshed over ledelsen. Men slet ikke på en måde, som i brevet her.

Brevet fra de tidligere ansatte i partisekretariatet, skriver sig ind i et nyt kapitel om uro hos de radikale.

I 2020 trak partiets leder p√• Christiansborg, Morten √ėstergaard, sig p√• grund af sager om u√łnsket seksuelt opm√¶rksomhed mod andre i partiet.

Det f√łrte til, at Radikale Venstre bad Kvinfo lave en st√łrre unders√łgelse af problemet med seksuelle kr√¶nkelser i partiet.

Unders√łgelsen fra Kvinfo fandt frem til, at 10-15 af de personer, der blev udsat for "en h√¶ndelse", ikke gik til ledelsen eller andre centrale akt√łrer lokalt eller centralt, fordi det var en fra partiets ledelse selv, der stod bag de u√łnskede tiln√¶rmelser.