Politik

Minister med godt nyt til undervisningshungrende gymnasieelever

Det er fortsat uvist, hvornår vedtagelsen vil gælde fra, men ifølge børne- og undervisningsministeren er det "utrolig snart".

Landets 3.g'ere er kun akkurat vendt tilbage til gymnasierne, men lige om hjørnet venter de store skriftlige opgaver, og så skal de hjem at sidde bag skærmene igen.

Det efterlader klasselokalerne tomme, og derfor har undervisningsministeren efter indstilling fra Epidemikommissionen nu besluttet, at 1.- og 2.g'ere landet over kan få lov til at indtage de ledige stole, så længe 3.g'erne er hjemme for at skrive deres hovedopgaver.

Det fortæller børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) til TV 2.

- Vi kan jo lige så godt bruge al den fleksibilitet, der ligger i systemet, til at få så mange elever tilbage som muligt, siger hun

Kan vende tilbage "utrolig snart"

Ministeren kan endnu ikke sige, hvornår 1.- og 2.g'erne kan få lov at vende tilbage, da der først lige skal falde nogle formaliteter på plads.

Men hun tør godt love, at det bliver "utrolig snart", og at det kommer til at gælde for elever i hele landet.

Der er dog geografiske forskellige på, hvornår de store opgaver ligger. Derfor er det ikke sikkert, at landets 1.- og 2.g'ere vil kunne vende tilbage i skole på samme tid.

- Vi håber snart, at vi står et sted med smitten, hvor vi kan åbne endnu mere og lukke alle tilbage, men lige nu bruger vi enhver revne og sprække, vi kan finde, til at få flere elever tilbage i skole.

V-ordfører spottede muligheden

Det var dog ikke ministeren selv, der fandt denne specifikke revne. Det var Anne Honoré Østergaard, som er arbejdsmiljø-, forbruger- og afbureaukratiseringsordfører for Venstre.

I Nordjylland, hvor hun er valgt, starter opgaveskrivningen for nogle nemlig allerede mandag, og det virkede for V-ordføreren "fjollet" at tømme klasserne, når de først lige er blevet fyldt. Derfor bar hun onsdag idéen ind på ministerens bord, hvor den blev taget godt imod.

Nu glæder det hende, at både ministeren og Epidemikommissionen har sagt endeligt ja til at tænke lidt ud af boksen for at få så mange elever tilbage som muligt - også selvom det måske kun er midlertidigt. 1.- og 2.g'erne kan nemlig godt risikere at skulle tilbage til hjemmeundervisningen, når 3.g'erne er færdige med at skrive deres opgaver.

- Det bliver godt for de unge mennesker endelig at kunne se hinanden lidt igen. Vi bliver alle sammen tossede af at sidde hjemme bag en skærm, siger Anne Honoré til TV 2.

Alle Folketingets partier indledte fredag forhandlingerne om en langsigtet genåbning. Under en partilederdebat på TV 2 torsdag aften blev det klart, at samtlige partier har børnene som deres førsteprioritet.