Regeringen forventer at have den store genĂĄbningsplan klar om to uger

23. marts forventer regeringen at præsentere plan for, hvad der kan åbne efter påske og frem mod sommer. Børn og unge har stort fokus, lyder det.

Om godt to uger kan landets borgere, virksomheder og kulturliv forvente at fĂĄ svar pĂĄ, hvornĂĄr resten af samfundet ĂĄbner igen.

Sådan lyder det fra statsminister Mette Frederiksen (S), efter hun har haft drøftelser med Folketingets partier om en langsigtet genåbningsplan for Danmark.

- Der er et stort ønske om gennemsigtighed, og at vi, så vidt det er muligt, giver danskerne et overblik over, hvad der kommer til at ske frem til sommer, siger hun.

På fredag begynder de indledende forhandlinger om genåbningsplanen, og Mette Frederiksen forventer at kunne præsentere planen 23. marts.

Forventer yderligere ĂĄbning efter pĂĄske

Formålet med den langsigtede genåbningsplan er at give overblik over, hvad rækkefølgen forventes at blive i den videre genåbning af landet.

Statsministeren forventer samtidig, at regeringen 23. marts kan præsentere, hvad der kan åbne efter påske.

- De elementer i det danske samfund, der endnu ikke er genåbnet, skal have en fornemmelse af den rækkefølge, vi forventer - hvis alt ellers går, som vi gerne vil have det, siger hun.

- Men ogsĂĄ de dele af Danmark, vi forhĂĄbentlig kan genĂĄbne efter pĂĄske, skal meldes ud i god tid, siger Mette Frederiksen.

Børn og unge er stort fokus for partier

Mette Frederiksen er "grundlæggende optimistisk" i forhold til den videre genåbning af Danmark.

- Vi er godt i gang med vaccineudrulningen. Det er inden for rækkevidde det hele, men vi skal stadigvæk gøre det her på en måde, så ikke risikerer en tredje bølge, siger hun.

Hun understreger, at børn og unge er et stort fokus i den videre genåbning af Danmark.

- Selvfølgelig er der politiske uenigheder, men der er også nogle ret store enigheder, og det er ikke mindst, at det er vigtigt og nødvendigt med et fortsat stærkt fokus på børn og unge, siger hun.

Hun vil dog ikke svare klart på, om det betyder, at børn og unge står først for ved den næste genåbning. Hun henviser til, at der i øjeblikket er ved at blive regnet på alle de elementer, der endnu ikke er genåbnet i Danmark endnu.

- Beregningerne er ikke færdige endnu, men jeg kan godt sige, at det er et bredt politisk ønske for Folketingets partier, at børn og unge snart igen får så normal en hverdag som muligt, siger hun.