Politik

Inger Støjberg starter firma efter Venstre-exit

Den tidligere minister er fortsat løsgænger i Folketinget, men driver nu virksomheden Inger Støjberg - Til kamp for danske værdier.

Siden Inger Støjberg forlod Venstre, har spørgsmålet om hendes fremtid svævet i luftet.

Både Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti er gået ganske offensivt til værks i kampen om at få Støjberg i hus, men uden held.

Nu har Støjberg ifølge Finans.dk genoplivet den enkeltmandsvirksomhed, som hun lukkede tilbage i 2001.

Da hed virksomheden Støjberg Kommunikation V/ Inger Støjberg. Men nu er titlen Inger Støjberg - Til kamp for danske værdier.

Fortsætter som løsgænger

Overfor Finans.dk bekræfter den tidligere V-minister, at hun står bag genoplivningen af enkeltmandsvirksomheden.

Om det nye navn forklarer hun:

- Alle ved, at jeg bruger mine vågne timer på at kæmpe for danske værdier. Det har jeg tidligere gjort i Venstre, men den kamp var der ikke længere tilstrækkelig plads til i partiet.

Støjberg oplyser desuden, at oprettelsen ikke er ensbetydende med, at hun forlader politik. Hun fortsætter som løsgænger i Folketinget, siger hun.

Lyn-analyse

Det viser, at Inger Støjberg går og lægger planer for fremtiden, og at de planer indebærer den politiske kamp, hun hele tiden har sagt, at hun vil fortsætte med - også selvom hun ikke er medlem af Venstre. Men jeg har svært ved at tolke det her i den ene eller anden retning i forhold til det helt store spørgsmål, der udestår: om hun er på vej til Dansk Folkeparti eller Nye Borgerlige - og i så fald hvornår. 

Længere tids uro

Nyheden om Støjbergs fremtidsplaner kommer bare halvanden uge efter, at hun forlod Venstre.

Det skete efter længere tids uro mellem hende og formand Jakob Ellemann-Jensen.

I flere sager havde Ellemann og Støjberg været eksponenter for hver deres politiske retning for partiet.

Blandt andet udtalte Støjberg i oktober til Berlingske, at MeToo-debatten var "præget af feministisk hævntørst", hvorefter Ellemann var ude at korrigere Venstres linje.

Siden ytrede Ellemann, at han ville støtte en rigsretssag mod den daværende næstformand, hvis der var juridisk grundlag for det. Det viste der sig som bekendt at være.

Smækkede med døren

29. december bad partiets forretningsudvalg Støjberg om at gå af. Og det gjorde hun.

Hun måtte dog lige "vende skråen", som hun formulerede det, før hun kunne tage beslutning om sin videre politiske karriere.

4. februar var skråen vendt, og hun forlod partiet med en kommentar om, at hun ikke mener, at Ellemann bliver statsminister.

Læs interview med Støjberg om hendes exit i artiklen her. Ellemanns reaktion kan findes her.