Politik

Danmark er nået en "vaccinemilepæl", siger Heunicke

Enkelte steder har plejehjemsbeboere allerede fået lov at få besøg. Nu åbner sundhedsministeren for, at flere gradvist kan følge trop.

Danmark har nået en "vaccinemilepæl".

Det skriver sundhedsminister Magnus Heunicke på Twitter.

Milepælen består i, at 93 procent af plejehjemsbeboere har fået deres første stik, mens 85 procent er færdigvaccinerede.

Derfor vurderer Styrelsen for Patientsikkerhed, at status for antal vaccinerede på de enkelte plejehjem kan blive taget med som en afgørende faktor for, om besøgsrestriktionerne vil kunne lempes.

Enkelte restriktioner ophævet

Lempelsen af besøgsrestriktionerne på landets plejehjem er så småt gået i gang.

For eksempel meddelte Styrelsen for Patientsikkerhed allerede onsdag Tønder Kommune, at restriktionerne på kommunens plejehjem kunne ophæves med øjeblikkelig virkning.

Det betyder, at de ældre på plejecentrene nu igen kan få besøg, hvis blot det foregår efter de almindelige covid-19-retningslinjer.

Ifølge Bjarne Hastrup, direktør i Ældresagen, mangler der dog forsat en konkret plan for genåbningen for landets plejehjemsbeboere, som længe har levet socialt isoleret med få gæster.

- Vi vil gerne vide, hvad det er for nogle kriterier, man åbner for. Hvad skal der ske i en kommune, hvordan skal smittetallet være i kommunen, før man åbner, siger han til DR.

370 personer indlagt

Meldingen om milepælen kommer kort tid efter, at Sundhedsstyrelsen har udsendt en pressemeddelelse om, at landets sygehuse nu gradvist genoptager udskudte behandlinger.

Det skyldes, at antallet af indlagte patienter med covid-19 er faldende på både medicinske og intensive sengepladser.

Det seneste døgn er der registreret 470 nye smittede med coronavirus, og antallet af positive prøver udgør 0,36 procent. 370 coronapatienter er indlagt.

Du kan få det fulde overblik over den seneste udvikling i artiklen her.