Politik

Sofie Carsten Nielsen: - Ida har undskyldt for sin adfærd

Det er ingen hemmelighed, at der har været uoverensstemmelser, lyder det fra den radikale leder. Auken beklager deling af sms, men står ved sit opråb.

Ida Auken skal have undskyldt sin opførsel i efteråret over for Radikale Venstres politiske leder, Sofie Carsten Nielsen.

Det skriver Sofie Carsten Nielsen på Facebook, efter at Ida Auken fredag har valgt at forlade Radikale Venstre.

- Det er ingen hemmelighed, at Ida og jeg i efteråret havde vores uoverensstemmelser. Derfor betyder det meget for mig, at Ida i forbindelse med sin udmeldelse af partiet har undskyldt for sin adfærd i efteråret. Den undskyldning har jeg taget imod, skriver hun.

I efteråret var der åben krig i Radikale Venstre, efter at Morten Østergaard havde trukket sig som politisk leder som følge af flere krænkelsessager, og Sofie Carsten Nielsen var nyvalgt leder.

Beskyldninger og raseri

Ida Auken gik i frontalt angreb på Sofie Carsten Nielsen og beskyldte hende for at have holdt hånden over Morten Østergaard og givet ukorrekte oplysninger om hendes viden om krænkelser begået af ham.

Sofie Carsten Nielsen svarede igen og skrev på Facebook, at hun var "rasende" og kritiserede Ida Auken for at "slynge falske påstande" mod hende.

Ida Auken delte også en sms mellem hende og Sofie Carsten Nielsen, hvori den nyvalgte leder skrev, at hende og Ida "har talt om mange gange, at Morten var klam, og at han har taget dig (Ida Auken, red.) på røven".

Ida beklager – men står ved sit opråb

Ida Auken bekræfter over for Ritzau, at hun i forbindelse med sin udmelding af Radikale Venstre har beklaget sin deling af sms-beskeden.

- Jeg har beklaget, at jeg delte en privat sms fra hende med folketingsgruppen.

- Jeg står ved mit opråb om, at partiet skulle stoppe fortielserne om Morten Østergaards grænseoverskridende adfærd over for kvinder, skriver Ida Auken til Ritzau.

To politikere har sagt farvel til radikale på under en uge

Ida Auken har fredag meldt sig ind i Socialdemokratiet. Hun mener, at Radikale Venstre ikke længere er pragmatisk og resultatorienteret, og at Socialdemokratiet er bedre til at skabe forandringer og have "blik for helheden".

På den ene side er det "ærgerligt", at Ida Auken har valgt at sige farvel til de radikale, skriver Sofie Carsten Nielsen.

- Men på den anden side skal man ikke sidde i Folketinget for Radikale Venstre, når man er socialdemokrat. Det siger sig selv, skriver hun.

Sofie Carsten Nielsen ønsker Ida Auken "alt det bedste i sit nyt parti", skriver hun på Facebook.

Mandag forlod Jens Rohde også Radikale Venstre, fordi han mener, at partiet har sendt sig selv ud i "ligegyldighedens ingenmandsland". Han er nu løsgænger i Folketinget og har endnu ikke svaret på, om han vil melde sig ind i et andet parti.