Coronavirus

Restriktioner forlænges resten af vinteren, erfarer TV 2

Dog skal sundhedsmyndighederne ifølge TV 2s oplysninger regne på, om eleverne i de små klasser kan komme tilbage i skole tidligere.

De nuværende gældende coronarestriktioner forlænges frem til 28. februar.

Det har sundhedsminister Magnus Heunicke og justitsminister Nick Hækkerup netop på regeringens vegne oplyst Folketingets partiledere og sundhedsordførere, fortæller flere kilder til TV 2.

Samtidig har Statsministeriet indkaldt til pressemøde klokken 18 i aften for at give en "status på covid-19 i Danmark".

TV 2 erfarer

Denne artikel bygger på oplysninger fra anonyme kilder, da informationerne kun har været mulige at fremskaffe under betingelse af anonymitet.

Det har TV 2 accepteret, fordi TV 2 finder oplysningerne relevante for offentligheden.

En forlængelse af restriktionerne betyder blandt andet, at restauranter, butikker, storcentre og liberale serviceerhverv såsom frisører og tatovører fortsat skal holde lukket, og at skoleelever skal blive hjemme for i stedet at modtage fjernundervisning.

Dog er sundhedsmyndighederne blevet sat til at beregne, om de små skoleelever i 0.-4. klasse eventuelt kan komme tilbage i skole tidligere, og samtidig også, hvad der skal til, for at også ældre elever og detailhandlen igen kan åbne. Det fortæller Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen, der var med på det virtuelle møde med regeringen:

- Regeringen vil nu gå i gang med at lave nogle forskellige genåbningsscenarier. Det synes vi er rigtig klogt, og det har vi efterlyst længe, siger han til TV 2 og tilføjer:

- Vi har sagt til regeringen, at de godt må skynde sig med beregningerne på skoleområdet. Vi synes, at man skal åbne for de mindste elever til en start, og at der virkelig skal være tungtvejende sundhedsfaglige grunde til, at man ikke gør det hurtigst muligt.

- Ikke luft til genåbningsplaner

En melding om fortsat nedlukning af Danmark ligger i tråd med de udtalelser både statsminister Mette Frederiksen (S) og særligt sundhedsminister Magnus Heunicke (S) er kommet med de seneste dage.

Tirsdag fastslog Heunicke således, at den såkaldte britiske mutation spreder sig i en sådan grad i Danmark, at selvom det generelle kontakttal går ned, er det fortsat nødvendigt med restriktioner, fordi mutationen er væsentlig mere smitsom end andre former for coronavirus.

- Der er ikke nogen luft til, at vi nu kan begynde store genåbningsplaner de kommende uger. Fordi vi skal blive på et meget lavt niveau, når den britiske mutation overtager den danske epidemi, sagde han.