Politik

Stephanie Lose er Venstres nye næstformand

Stephanie Lose mener, det er en fordel, at hun har nær kontakt til det kommunale og regionale bagland i Venstre.

Venstre har på sit ekstraordinære landsmøde valgt Stephanie Lose som partiets nye næstformand.

Valget af Stephanie Lose var en formalitet, da der ikke var andre modkandidater til posten. Viborg-borgmester Ulrik Wilbek (V) havde tidligere givet udtryk for, at han ønskede at stille op, men den tidligere landstræner i håndbold trak sig fra et opgør om posten som næstformand.

Stephanie Lose afløser Inger Støjberg, der fik under halvandet år på posten.

Formanden for Danske Regioner og regionsrådsformanden i Region Syddanmark skal fremadrettet være Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensens højre hånd og forsøge at genrejse oppositionens største parti, der på det seneste er dykket kraftigt i meningsmålingerne.

Det gør ondt på os, at Venstre er i den forfatning, som tilfældet er i dag

Stephanie Lose, nyvalgt næstformand i Venstre

Skal binde partiet sammen

Stephanie Lose lægger i sin tale vægt på, at hun i modsætning til den tidligere næstformand i Venstre ikke har sin daglige gang på Christiansborg.

Men Lose ser det som en fordel, at hun har nær kontakt til det kommunale og regionale bagland og vurderer, at det vil være en styrke.

- Det vil binde partiet mere sammen, siger hun.

Venstre får i Lose en ganske anden profil på posten som næstformand. Hun ønsker nemlig ikke bruge sin fremtrædende placering i partiet til at positionere sig politisk udadtil, som tidligere næstformænd har været kendt for.

Lyn-analyse

I sin tale svarer Stephanie Lose jo nærmest på Støjbergs tale og anklager om, at Venstre har rykket sig for meget væk fra udgangspunktet, ved at sige, at Venstre er en bevægelse og ved at bruge gamle Uffe Ellemann-Jensen-citater. Hun betoner dermed, at det er Jakob Ellemann-Jensen, der er Venstre, og ikke Inger Støjberg. Lose er indsat som nærstformand, så der kan komme ro i partiet. Normalt er det et svaghedstegn, men Venstre har netop brug for at få etableret ro på de indre linjer.  

Den nye næstformand indrømmer, at Venstre for nuværende ikke er der, hvor partiet ønsker at være.

- Det gør ondt på os, at Venstre er i den forfatning, som tilfældet er i dag, siger Stephanie Lose på det ekstraordinære landsmøde.

Et langt sejt træk

Hun mener, at der nu venter partiet et "langt sejt træk", som kræver alle kræfter fra medlemmerne.

Med egne ord har hun fødderne "solidt plantet i den jyske muld", og Lose gør det klart, at hun ønsker at støtte formanden og resten af partiet i genopretningsarbejdet.

Jakob Ellemann-Jensen ønsker efter valget af den nye næstformand, at der nu kommer ro i partiet.

Partiet har på det seneste været præget af uro, efter at et flertal i Venstre valgte at støtte Jakob Elleman-Jensen i, at Inger Støjberg skulle stilles for en rigsret.

- Der er brug for en stærk opposition mod S-regeringen, siger Venstre-formanden i sin afsluttende tale.