Politik

Lokalformand melder sig ud af Venstre: - Ellemann har smidt et guldæg ud

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Venstres lokalformand i Hobro, Marianne Eiby, er utilfreds med Jakob Ellemann-Jensens behandling af Inger Støjberg.

- Jakob Ellemann har smidt et guldæg ud.

Sådan lyder det fra Venstres lokalformand i Hobro, Marianne Eiby.

Det er Inger Støjberg, der ifølge Marianne Eiby er et 'guldæg', og hun mener, at Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, har handlet ”illoyalt” og ”dumt” ved at kaste Støjberg for en rigsret og fratage hende posten som næstformand.

Derfor har Marianne Eiby nu meldt sig ud af Venstre. Det siger hun til TV 2 Nord.

Det sker samme dag, som Venstre har afholdt et ekstraordinært landsmøde, hvor Støjberg formelt trådte af som næstformand.

- Jakob Ellemann plejer at sige, at der er højt til loftet og langt til døren i Venstre. Det lever han bare ikke op til, når han på den måde vil have Inger (Støjberg red.) til at rette ind.

Marianne Eiby mener, at Inger Støjberg skal straffes, hvis hun har gjort noget forkert, men Ellemann-Jensen kunne godt have bakket sin næstformand mere op.

- Det var illoyalt, da han som den første meldte ud, at Inger Støjberg skulle for en rigsret. Jeg synes, det var det dummeste, at han meldte det ud på den måde, siger hun.

Ulovlig instruks

Sagen mod Inger Støjberg tager udgangspunkt 8. februar 2016, hvor Inger Støjberg som udlændinge- og integrationsminister udsendte en pressemeddelelse.

I den slog hun slog fast, at alle asylpar, hvoraf den ene part var mindreårig, fremover ville blive skilt ad. Den praksis har sidenhen vist sig at være ulovlig.

I sidste uge stemte et flertal i Venstre på Christiansborg for, at Inger Støjberg skal stilles for en rigsret, og søndag blev Inger Støjberg så afløst som næstformand af Stephanie Lose.

Støjberg har ikke meldt sig ud af Venstre, men i sin tale ved landsmødet søndag lod hun en dør være åben i forhold til sin fremtid.

Ellemann skal ud

Marianne Eiby følger gerne Inger Støjberg, hvis hun laver et nyt parti, men ikke hvis den tidligere minister tilslutter sig Dansk Folkeparti eller Nye Borgerlige.

- Hvis hun melder sig ind i DF eller i Nye Borgerlige, følger jeg ikke med. Den politik kan jeg ikke bakke op om. Men som sagt, hvis hun starter noget selv, er jeg klar til at følge hende.

Hvis Inger Støjberg bliver i Venstre, vil Marianne Eiby ikke afvise at melde sig ind i partiet igen. Det kræver bare en ny formand, siger hun.

- Jeg er færdig med partiet, som det er lige nu. Jeg har simpelthen ikke gejsten til at arbejde for Jakob Ellemann. Men hvis der på et tidspunkt kommer en anden formand, vil jeg ikke afvise, at jeg er klar igen.