Politik

Ellemann kræver svar – Støjberg må sige, om hun bliver i Venstre

Inger Støjberg har tydeligt tilkendegivet, at hun efter eget udsagn vil "vende skråen", før hun beslutter sig om sin politiske fremtid.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, er træt af at vente på, om tidligere næstformand Inger Støjberg ønsker at blive i partiet.

- Nu synes jeg efterhånden, at der må komme et svar. Nu tror jeg mediemæssigt, at den har fået, hvad den kan trække, og nu synes jeg, at det rimelige over for partiet er at komme med et svar.

Det siger han på et pressemøde efter partiets ekstraordinære landsmøde i Roskilde.

Jeg håber, at Inger vil blive i Venstre og kæmpe for de værdier, der er vigtige for Venstre

Jakob Ellemann-Jensen, formand Venstre

Inger Støjberg har fortsat ikke givet et klart svar på, om hun bliver i Venstre eller melder sig ud.

Jakob Ellemann-Jensen giver udtryk for, at han ønsker, at Inger Støjberg fortsat skal være en del af oppositionens største parti.

- Jeg håber, at Inger vil blive i Venstre og kæmpe for de værdier, der er vigtige for Venstre, lyder det.

Adspurgt om, hvordan Venstre-formanden vil sørge for at skabe hurtig afklaring om Støjbergs fremtid, lyder det:

- Det vil jeg bede om elskværdigt og venligt.

Lyn-analyse

Jakob Ellemann-Jensens formandskab har båret præg af to personer, Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg, der begge har taget fokus fra ham. Nu er Løkke ude af partiet, og Ellemann håber også, at Støjberg tager sit gode tøj og går. Det kræver han svar på fra hende, og mon ikke, at han har opbakning fra partiet om det. Scenen i dag var for Ellemann-Jensen som skabt til at vise Venstres medlemmer og de delegerede, at Venstre er Ellemann-Jensen og Stephanie Lose, to personer som insisterer på at tale politik, mens de begge fik udstillet, at for Støjberg handler det om udlændinge og om hende selv.

Vil kæmpe for sine værdier

Inger Støjberg blev frataget sin næstformandspost i Venstre 29. december, og siden har den 47-årige politiker tydeligt tilkendegivet, at hun efter eget udsagn vil "vende skråen", før hun beslutter sig om sin politiske fremtid.

I sin tale på Venstre ekstraordinære landsmøde lagde Inger Støjberg ikke umiddelbart op til, at hun vil melde sig ud af Venstre.

I et interview med TV 2 efter landsmødet siger Inger Støjberg, at hun endnu ikke har afgjort, om hun bliver i Venstre.

I stedet lod hun det stå hen i det uvisse, hvad der skal ske.

- Ingen ved, hvad morgendagen bringer, det ved heller ikke jeg, sagde Støjberg.

Venstres tidligere næstformand fastslog, at hun vil kæmpe videre for de værdier, hun længe har stået for – ikke mindst på udlændingeområdet, hvor stramninger har været en mærkesag for Støjberg.

Men om den kamp skal fortsætte i Venstre eller i et andet parti, lod hun stå åbent på landsmødet.

En ombejlet kvinde

En rundspørge blandt Venstres kredsformænd viser, at store dele af Venstres bagland ønsker, at Inger Støjberg skal blive i partiet.

30 kredsformænd har besvaret rundspørgen, og 24 af dem foretrækker, at Inger Støjberg bliver i Venstre.

Men hvis Inger Støjberg – på trods af opbakningen fra partiet – vælger at melde sig ud af Venstre, så skal hun formentlig ikke gå arbejdsløs særlig længe.

For både Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige har kraftigt flirtet med Inger Støjberg og ønsket at få den tidligere Venstre-næstformand til at skifte parti.

- Hun vil blive taget imod med åbne arme, har DF-formand Kristian Thulesen Dahl tidligere udtalt til TV 2.

Ifølge Kristian Thulesen Dahl vil den politik, som Inger Støjberg står for på udlændingeområdet, nærmest passe en-til-en ind i Dansk Folkepartis synspunkter.