Politik

Nu er anklageskriftet mod Inger Støjberg på plads

Inger Støjberg tiltales for ulovlig administration, erfarer TV 2.

Et flertal i Folketinget er enige om, at Inger Støjberg skal stilles for en rigsret – og nu er det også på plads, hvad den tidligere udlændinge- og integrationsminister skal tiltales for.

Det kunne formanden for det udvalg, der håndterer rigsretssagen, Jeppe Bruus (S), oplyse onsdag.

Jeppe Bruus ønsker ikke at oplyse, hvad der er aftalt mellem partierne, da Inger Støjberg selv skal have en mulighed for at afgive sine kommentarer til udvalget, lød det.

Men ifølge TV 2s oplysninger tiltales Inger Støjberg for ulovlig administration, og det bliver en skærpende omstændighed, at hun vildledte Folketinget.

TV 2 erfarer

Denne artikel bygger på oplysninger fra anonyme kilder, da informationerne kun har været mulige at fremskaffe under betingelse af anonymitet.

Det har TV 2 accepteret, fordi TV 2 finder oplysningerne relevante for offentligheden.

Uenighed blandt partierne

Under udarbejdelsen af betænkningen har de forskellige partier haft ét punkt, de ikke kunne blive enige om, netop om det burde være en del af anklageskriftet, at Inger Støjberg talte usandt over for Folketinget.

Det mente Enhedslisten, fortalte partiets retsordfører, Rosa Lund:

- Vi synes, det er meget, meget alvorligt, når en minister handler ulovligt og taler usandt over for Folketinget. Det er jo faktisk brud på ministeransvarsloven. Derfor mener vi, at begge dele skal med.

Dansk Folkeparti var dog meget imod at begge dele skulle være en del af anklageskriftet, som ifølge Peter Skaarup grænsede sig til "en hetz":

- Det er egentlig bare et forsøg på at plette Inger Støjberg endnu mere, sagde han til TV 2.

Beslutningsforslaget bliver nu sendt i høring hos Inger Støjberg og hendes advokat, inden det bliver indstillet til Udvalget for Forretningsordenen, som skal tage endeligt stilling til det.

Et flertal i Folketinget går ind for en rigsretssag, efter at både Venstre og Socialdemokratiet i sidste uge meddelte, at de bakker op om at stille den tidligere minister for rigsretten.

Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige, samt ni medlemmer af Venstres folketingsgruppe støtter ikke rigsretssagen.