Politik

Løkkes politiske netværk runder 10.000 medlemmer

Medlemmer er sprunget fra, efter at Løkke meldte ud, at han ikke støtter en rigsretssag mod Støjberg.

10.000 personer har på under en uge meldt sig ind i det politiske netværk, som tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) stiftede fredag.

Han har selv udtalt, at det på sigt kan udvikle sig til et politisk parti.

- Det har mere end 10.000 danskere gjort siden fredag. Det er noget overvældende, og jeg kæmper lidt med at få struktur på det, for jeg har ikke nogen organisation, siger han i en video på Facebook sent onsdag aften.

Løkke er tidligere formand for Venstre, men halvandet år efter oprøret mod ham, valgte han i det nye år at blive løsgænger. Derfor har han foruden et par frivillige fået stillet en folketingssekretær til rådighed.

Medlemmer trak medlemskab efter Støjberg-udmelding

Han var statsminister, da Inger Støjberg (V) var udlændingeminister i 2016, da der blev givet en klart ulovlig instruks om at adskille asylpar, hvor den ene var mindreårig.

Torsdag er det afgjort, at der er flertal for en rigsretssag mod Støjberg. Det bliver dog uden Løkkes stemme, da han ikke vil stemme for en rigsret.

Efter Løkkes udmelding om det har en del af hans medlemmer trukket deres medlemskab.

- Her til aften har vi passeret 10.000 medlemmer, og så har jeg trukket dem fra, som i aften oven på min udmelding om rigsret har trukket sig igen, siger Lars Løkke Rasmussen.

Brug for at tale mere over midten

Han uddyber, at han bliver ked af det, når han bliver skudt i skoen, at han går det yderste højrefløjs ærinde, fordi han vil stemme mod en rigsretssag.

Der er brug for at tale mere med hinanden hen over midten af dansk politik, mener han. Han var selv statsminister i den regering, der havde den strammeste udlændingepolitik nogensinde.

En rigsretssag vil ikke føre noget godt med sig, mener han.

- Bliver Inger frikendt, får vi et voldsomt martyrium, og skulle hun blive dømt, vil det rimeligvis være mildt, måske kun en bøde.

- Og så tror jeg, at jeg kender Inger godt nok til at vide, at hun vil sige, at "det var alle pengene værd". Det fører os ikke noget godt sted hen, det graver drøfter dybere i den danske befolkning. Tag et blik over Atlanten og se USA, siger Løkke.

Novos bestyrelsesformand har tilsluttet sig

Politiken har talt med en af de nok mere prominente personer, der har sluttet sig til Løkkes politiske netværk.

Det drejer sig om Lars Rebien Sørensen, der i dag er bestyrelsesformand for Novo Nordisk Fonden og for år tilbage var administrerende direktør for Novo Nordisk.

Til Politiken forklarer den tidligere Novo-topchef, at han deler Løkkes analyse af den nuværende politiske situation, og at han er fortaler for, hvis der kunne skabes et mere stabilt politisk flertal på midten i dansk politik.

- Som kunne sikre langsigtede løsninger, som er forudsigelige og baseret på et bredt politisk flertal, fortæller Lars Rebien Sørensen til Politiken.