Politik

Konservative støtter rigsretssag mod Støjberg

Udmeldingen kommer, inden Folketingets partier senere i dag skal afgøre, hvorvidt Inger Støjberg skal stilles for en rigsret.

Det Konservative Folkeparti støtter en rigsretssag mod tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V). Det skriver de konservatives Mai Mercado i et Facebookopslag.

- Vi er imod barnebrude, og vi går ind for en rigsretssag.

- Lov er lov, og lov skal holdes, uanset hvem vi er, og hvad vi i øvrigt står for, skriver Mai Mercado i opslaget.

Dermed står de sammen med SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Alternativet og Liberal Alliance og Frie Grønne, som alle mener, Inger Støjberg skal stilles for en rigsret.

Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige er imod en sag, mens Socialdemokratiet og Venstre endnu ikke har meldt ud, hvor de står.

Torsdag mødes Folketingets partier

Det finder de to partier ud af på gruppemøder torsdag morgen og formiddag.

Senere i eftermiddag skal det afgøres, om Inger Støjberg skal stilles for en rigsret. Klokken 15 går repræsentanter fra Folketingets partier ind i et mødelokale på Christiansborg, og når de halvanden time senere kommer ud, har de besluttet, om Støjberg som den blot sjette politiker i historien skal stilles for en Rigsret.

Støjberg: Jeg greb ind

Inger Støjberg har torsdag morgen delt en artikel på Facebook om et ægtepar på 14 og 28 år, som boede sammen på et dansk asylcenter i fem måneder.

I opslaget skriver hun, at hun "får ondt i maven og bliver trist, når hun læser det".

- Jeg greb ind, og jeg ville ikke kunne se selv mig selv i øjnene, hvis jeg havde undladt at gribe ind den gang i 2016. Barnebrude er et forfærdeligt fænomen, og jeg vil - som jeg ville dengang - gøre alt, hvad jeg kan, indenfor lovens rammer, for at beskytte pigerne, skriver Støjberg i opslaget.