Politik

TV 2 erfarer: Regeringen vil forlænge alle restriktioner frem til 7. februar

Frygten for udbredelsen af den smitsomme, britiske mutation af coronavirussen bekymrer regeringen.

På grund af coronasituationen vil regeringen forlænge alle gældende restriktioner frem til og med den 7. februar.

Der har justitsminister Nick Hækkerup (S) og fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen (S) netop fortalt lederne af Folketingets partier på et møde, erfarer TV 2 fra flere kilder.

TV 2 erfarer

Denne artikel bygger på oplysninger fra anonyme kilder, da informationerne kun har været mulige at fremskaffe under betingelse af anonymitet.

Det har TV 2 accepteret, fordi TV 2 finder oplysningerne relevante for offentligheden.

Til gengæld skulle der ikke være nye restriktioner på vej.

En forlængelse af de nuværende restriktionerne vil blandt andet betyde, at de fleste liberale erhverv også efter den 17. januar skal holde lukket - herunder både butikker, storcentre, frisører, tatovører osv. Dagligvarebutikker og apoteker er stadig undtaget.

Samtidig skal børn i folkeskolen fra 0.-9. klasse fortsat blive hjemme og i stedet modtage fjernundervisning.

Britisk mutation bekymrer

Tidligere på dagen fastslog statsminister Mette Frederiksen (S) under en debat i Folketingssalen, at det efter hendes vurdering var nødvendigt at forlænge restriktionerne. Smittetallene har ellers den seneste tid været for nedadgående.

Kontakttallet blev tirsdag opgjort til 0,9, hvilket betyder, at pandemien er på tilbagetog i Danmark, og onsdag blev den tendens bekræftet af en faldende positivprocent, der siger noget om, hvor mange af de testede, der er positive.

Desværre står det samtidig klart, at selv om det overordnet går i den rigtige retning, så spreder den nye ekstrasmitsomme, britiske mutation af coronavirussen sig fortsat.

Og det er netop frygten for, at den for hurtigt bliver dominerende herhjemme, der gør regeringen bekymret, siger Mette Frederiksen.

Onsdag eftermiddag har regeringen indkaldt til pressemøde og her er emnet netop "forlængelse af tiltag og restriktioner".

Dette er breaking news på TV2.DK. Vi arbejder lige nu på at få yderligere oplysninger, og vi anbefaler derfor, at du vender tilbage om kort tid for at få seneste nyt.