Mette F. og Ellemann glider af på radikalt pres om Støjberg

Socialdemokratiet, Venstre og Det Konservative Folkeparti mangler at tage stilling om mulig rigsretssag mod Inger Støjberg.

Det svæver fortsat i det uvisse, om der skal der rejses en rigsretssag mod tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) eller ej i forbindelse med sagen fra 2016 om ulovlig adskillelse af alle asylpar, hvor den ene var mindreårig.

Socialdemokratiet og Venstre, som har de afgørende mandater, har endnu ikke gjort deres stilling op.

Det står klart i forbindelse med en partilederdebat mellem statsminister Mette Frederiksen (S), Jakob Ellemann-Jensen (V) og Sofie Carsten Nielsen (R) ved Radikale Venstres nytårsstævne lørdag.

Vil først tage stilling næste uge

Både Mette Frederiksen og Jakob Ellemann-Jensen fastslår, at deres respektive partier først tager stilling i næste uge.

- Jeg synes ikke, at det her egner sig til en politisk debat. Det her er jura og nødvendigheden af, at man som ministre selvfølgelig overholder landets love, siger Frederiksen.

Fra Ellemann-Jensen lyder det:

- Vi skal have tid til at drøfte det her i Venstres folketingsgruppe.

Ellemann-Jensen, som mod slutningen af året bad Støjberg træde tilbage som Venstres næstformand grundet uenigheder, hvilket hun gjorde, tilføjer, at "det her er ikke nemt".

Radikalt pres preller af

Heller ikke massivt pres fra Sofie Carsten Nielsen forud for nytårsstævnet rokker ved Frederiksen og Ellemann-Jensen. De radikale er for en rigsretssag.

- Det er fair, at de har brug for at tage diskussioner i deres grupper, siger Sofie Carsten Nielsen, som dog igen opfordrer både Socialdemokratiet og Venstre til at sige god for en rigsretssag.

Grundet coronakrisen finder nytårsstævnet ikke sted i Nyborg som normalt, men virtuelt.