Politik

Lars Løkke vil prøve at starte nyt parti

600 personer har på få timer meldt sig ind i Løkkes projekt. Politisk kommentator mener ikke, at Mette Frederiksen skal være bekymret for netværket.

Lars Løkke Rasmussen har fredag lanceret et nyt politisk netværk, men hvad det skal føre til er stadig en anelse uklart – også for hovedpersonen selv.

Lars Løkke indrømmer dog, at han gerne vil starte et nyt parti, hvis der efter egne ord er "saft og kraft i den danske befolkning til det".

Det siger den tidligere statsminister i et interview med TV 2s politiske redaktør, Troels Mylenberg.

- Jeg vil ikke sidde og udelukke det. Hvis der er bæreevne til det, vil jeg rigtig gerne, lyder det fra Løkke.

Et nyt parti med Lars Løkke Rasmussen i front vil derfor ikke med sikkerhed komme til at se dagens lys.

- Det skal komme, hvis der er tilstrækkelig mange, der deler mine idéer og synes, det er en god idé, fastslår han og uddyber:

- Hvis der skal komme et parti ud af det, er det rigtige ikke, at fire folketingsmedlemmer går sammen og holder et pressemøde. Det skal vokse nede fra.

Lars Løkke Rasmussen er på ingen måde en færdig mand i dansk politik

Noa Redington, politisk kommentator

Lars Løkke meldte sig 1. januar ud af Venstre efter at have været medlem af partiet i 40 år.

Ifølge hovedpersonen har omkring 600 personer på få timer meldt sig ind i det politiske netværk, som Lars Løkke offentliggjorde fredag kort kort før middag.

Kommentator: - Lars Løkke er ikke færdig

Politisk kommentator Noa Redington siger til TV 2, at han primært hæfter sig ved tre ting i interviewet med løsgængeren Lars Løkke Rasmussen:

  • Han er et politisk menneske
  • Han vil noget andet, end det vi har set i dansk politik – og har startet en bevægelse
  • Der mangler stadig en forklaring på, hvad han står for

Noa Redington mener, at Lars Løkke var meget ærlig om sine muligheder i interviewet, hvor han afslørede, at hans fremtid er inden for politik.

- Han er ikke på vej til at finde et job et andet sted... Lars Løkke Rasmussen er på ingen måde en færdig mand i dansk politik, siger Noa Redington.

Jeg har svært ved at se, at Mette Frederiksen som udgangspunkt skal være bekymret for Lars Løkke Rasmussen

Noa Redington, politisk kommentator

Den politiske kommentator hæfter sig samtidig ved, at Lars Løkke Rasmussen bevidst taler om, at han har startet en bevægelse – og ikke et parti.

- Men sigtet er at komme i Folketinget på den ene eller anden måde, siger Noa Redington.

Endelig er det ifølge kommentatoren værd at bemærke, at Lars Løkke stadig mangler at gøre danskerne klogere på, hvad projektet præcis betyder og indeholder af substans, og hvordan kan det oversættes til politik anno 2021.

Pres på blå partier

Lars Løkke Rasmussen har igennem en menneskealder været synonym med Venstre, og derfor er det helt naturligt hans gamle parti, der primært bliver presset af udmeldingen om, at et nyt politiske parti kan være i støbeskeen.

Men de andre partier i blå blok kan også blive presset af Løkkes nye planer.

- Hvis han positionerer sig rigtigt, så kan han tiltrække vælgere fra rigtig mange partier, men først og fremmest fra de blå, siger Noa Redington.

Noa Redington hæfter sig ved, at både Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, og partiets gruppeformand, Karsten Lauritzen, har taget afstand fra Lars Løkkes nye projekt.

- Det er en god dag på det politiske kontor for statsministeren. Jeg har svært ved at se, at Mette Frederiksen som udgangspunkt skal være bekymret for Lars Løkke Rasmussen, lyder analysen fra den politiske kommentator.