Politik

Løkke bliver "væltet med henvendelser" efter udmeldelse af Venstre

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen ønsker fortsat at være politisk aktiv og siger, at han igen vil sparke døren ind til dansk politik.

- Jeg synes, at der er brug for samling på midten.

Lars Løkke Rasmussen udtaler sig for første gang offentligt efter sin udmeldelse af Venstre, som han proklamerede 1. januar.

Det skete mandag aften i programmet 'Løkkefonden' på DK4. Et program, der var planlagt nogle dage, inden Lars Løkke bekendtgjorde sin udmeldelse af partiet, som han har været medlem af i 40 år.

Den tidligere statsminister og formand for Venstre bliver interviewet af Bubber, med det borgerlige navn Niels Christian Meyer, der også sidder i bestyrelsen for Løkkefonden.

Skal jeg bare acceptere, at det er slut? Eller skal jeg dreje rundt på hælene og prøve at sparke døren ind igen?

Lars Løkke Rasmussen, løsgænger i Folketinget

Lars Løkke Rasmussen lufter i interviewet på DK4 sin bekymring for udviklingen i dansk politik, som han også gav udtryk for under valgkampen i 2019. Nemlig at statsminister Mette Frederiksen (S) kommer i lommen på venstrefløjen, eller omvendt at en ny borgerlig-liberal regering bliver afhængig af højrefløjen.

- Mit parti har valgt lidt en anden kurs, så nu tænkte jeg, at tiden er kommet til, at jeg skal stå i egen ret. Så må vi se, om der er andre, der synes, det er et interessant synspunkt. Det ved jeg, der er. Jeg bliver væltet med henvendelser i øjeblikket, siger Lars Løkke Rasmussen.

Vil sparke døren ind

Siden Løkke smed sin politiske bombe på årets første dag og offentliggjorde, at han meldte sig ud af Venstre, har det svirret med rygter om, hvad han skal tage sig til fremadrettet.

Han siger i interviewet med Bubber, at han fortsat vil være medlem af Folketinget som løsgænger.

Blandt politiske analytikere har det været nævnt som en sandsynlig mulighed, at Lars Løkke vil stifte sit eget parti. For ifølge politisk kommentator Noa Redington drømmer Lars Løkke om at generobre den politiske midte i dansk politik.

I DK4-interviewet afslører den tidligere statsminister ikke sine konkrete planer. Men han slår fast, at han stadig har planer om at være aktiv folketingspolitiker, og at han ikke ønsker sig ud af politik "på den korte bane".

Ifølge Løkke skyldes det, at han er et politisk menneske.

Han har siden sensommeren 2019, hvor han stoppede som formand i Venstre, gjort sig mange tanker om sin politiske fremtid.

- Skal jeg bare acceptere, at det er slut? Eller skal jeg dreje rundt på hælene og prøve at sparke døren ind igen? Det er så måske det, jeg prøver at gøre nu, siger Lars Løkke.

Har holdt sig i ro

Den tidligere Venstre-formand afslører, at han i øjeblikket ikke kan følge med i de mange henvendelser, som han har fået, efter han meldte sig ud af partiet.

Derfor arbejder Løkke på at skabe struktur i sin hverdag, for han er med egne ord "ærgerlig" over, at han lige nu ikke har kapaciteten til at svare tilbage.

Selvom interessen er stor for at samarbejde med Danmarks tidligere statsminister, har han selv indtil videre holdt sig i ro.

- Helt ærligt - jeg har ikke spurgt en eneste, siger Løkke i DK4-interviewet om et eventuelt kommende, politisk samarbejde.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen ville det være helt forkert at spørge andre, om de havde lyst til at skabe noget nyt sammen, så længe han stadig var medlem af Venstre.

- Jeg har holdt mig i ro indtil nu, men nu har jeg min frihed, og den har jeg tænkt mig at gribe og bruge til fortsat at sige, hvad jeg mener, lyder det fra Lars Løkke.

TV 2 har, siden Lars Løkke Rasmussen forlod Venstre, forsøgt at få et interview, men den tidligere statsminister og formand for Venstre har endnu ikke ønsket at medvirke.