Politik

- En mand med Løkkes erfaring og netværk kan bruges rigtig mange steder, siger politisk redaktør

Lars Løkke Rasmussens erfaring og netværk vil være efterspurgt flere steder, mener Troels Mylenberg.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, får i fremtiden formentlig færre politiske hovedpiner, efter Lars Løkke Rasmussen fredag aften annoncerede, at han melder sig ud af partiet Venstre.

Sådan siger politisk redaktør på TV 2 Troels Mylenberg.

- Ellemann-Jensen må betragte Løkkes farvel til Venstre som noget, der måtte komme, siger han.

Ifølge redaktøren har Lars Løkke Rasmussens fremtid i Venstre været usikker siden det dramatiske formandsopgør i august 2019, som endte med, at han trak sig efter pres fra baglandet.

- Løkkes usikre position og funktion har været noget, Ellemann-Jensen har skullet forholde sig til. Nu er han sluppet af med både Løkke, som var et problem for ham, og delvist for Støjberg, som også har været et problem, og nu kan han genstarte sit projekt med Venstre, siger Troels Mylenberg.

Både Inger Støjberg, der grundet sagen om en ulovlig instruks, har måttet gå som næstformand i partiet, og Lars Løkke Rasmussen er store stemmeslugere i Venstre, og det vil vise sig, hvad det får af betydning for vælgertilslutningen.

Hvad skal han nu?

Hvad Lars Løkke Rasmussen vil stille op med sin nye tilværelse som løsgænger i Folketinget er fortsat uvist, men ifølge Troels Mylenberg, vil han gøre sit til også i fremtiden at få indflydelse politisk eller samfundsmæssigt.

Ved det seneste valg fik Lars Løkke Rasmussen 40.745 personlige stemmer. I ti år har han været formand for Venstre, og i seks år var han statsminister. Lars Løkke Rasmussen er en mand, der søger indflydelse:

- En mand med Løkkes erfaring og netværk både nationalt og international kan bruges rigtig mange steder, siger Troels Mylenberg.

Mange er interesserede i hans synspunkter, og der findes formentlig ikke en mand med så stor en viden om alle velfærdssamfundets afkroge, påpeger redaktøren.

Gennem 00'erne og 10'erne har han været en af de mest indflydelsesrige danskere. Interesseorganisationer, bevægelser af forskellig art eller store virksomheder vil sandsynligvis komme til at bejle til ham.

Et nyt parti er ikke udelukket

Tidligere har Løkke selv luftet tanken om at starte et nyt parti.

- Nogle har nævnt et nyt borgerlig centrum-højreparti med Løkke som en af spillerne, siger Troels Mylenberg.

I første omgang er han løsgænger, men det er ikke en rolle, som han vil finde sig tilpas i.

- Man har ikke rigtig nogen indflydelse som løsgænger. Løkke er måske færdig med folketingspolitik, og mange vil vente i spænding på, hvad han melder ud, han skal. Mange er interesserede i hans synspunkter. Vi kan ikke afvise noget, når det handler om Lars Løkke Rasmussen, siger Troels Mylenberg.