Her er Venstre-reaktionerne på Støjbergs exit: "Uhørt", "uacceptabelt" og "utilgiveligt"

Tidligere næstformand i Venstre Kristian Jensen er utroligt ked af, at Venstre igen står i et formandsopgør.

Godt et år efter at Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen trak sig som henholdsvis formand og næstformand i Venstre, skal partiet endnu en gang finde en ny næstformand.

Det sker, efter at Inger Støjberg tirsdag aften på opfordring fra formand Jakob Ellemann-Jensen trak sig fra posten.

- Nu skal Venstre finde en ny næstformand. Sådan går det engang imellem i politik. Men uanset hvilke poster jeg bestrider, skal I vide, at jeg kæmper for den politiske linje, som jeg ved, at I alle kender så godt, skriver Inger Støjberg på Facebook.

Også på Facebook skriver tidligere næstformand Kristian Jensen, at han er ked af, at Venstre igen skal gennem et formandsopgør:

- Jeg ved fra tidligere erfaring, at et samarbejde kan være så betændt, at det er umuligt at fortsætte. Derfor bakker jeg helt og fuldt op om Forretningsudvalgets opbakning til Jakob Ellemann her til aften.

Han skriver videre:

- I de seneste 48 timer har Inger valgt at undsige Jakob, undsige forretningsudvalget og undsige Venstre. Det er ikke acceptabelt. Det er uhørt og utilgiveligt.

Også tidligere minister og forhenværende medlem af Folketinget, Søren Pind, udtaler sig om Støjbergs exit:

- Formanden tog ansvar. Beslutningen var hans. Det kan kritikere mene om, hvad de vil, skriver Søren Pind på Twitter.

Venstre: Samarbejdet brudt sammen

EU-ordfører Jan E. Jørgensen ærgrer sig på Twitter over, at formandskampen endte, hvor den gjorde.

- Egentlig burde det være helt ukontroversielt og selvfølgeligt, at næstformanden træder til side fra sit parti, hvis det ender med en rigsretssag. Men så let skulle det ikke gå.

I en udtalelse fra Venstres forretningsudvalg, der er underskrevet af landmand Peter Gæmelke, regionsrådsformand Stephanie Lose og borgmester Jens Ive, lyder det:

- Det er en umådelig trist situation, Venstre står i. Vi må konstatere, at der igennem længere tid har været vanskeligheder med samarbejdet mellem Venstres formand og Venstres næstformand, og der er ikke længere tillid mellem de to. Derfor er samarbejdet uopretteligt brudt sammen.

- Et stort flertal i Forretningsudvalget bakker Venstres formand op og har besluttet at bede Inger Støjberg om at trække sig som næstformand for partiet, og efterfølgende kan vi konstatere, at Inger har valgt at trække sigt. Forretningsudvalget konstaterer også, at der ikke er tale om en generel politisk uenighed mellem de to. Samtidig bakker et stort flertal i Forretningsudvalget fortsat op om formandens linje i den aktuelle sag om Instrukskommissionen.