Besserwisserne

To kommentator-profiler deler sejren i den store Besserwisser-quiz

En uforudsigelig politisk efterårssæson har været udfordrende for de politiske kommentatorer - med mink-sag, corona og minister-afgang.

Med få dage til jul kan de politiske kommentatorer konstatere, at efterårssæsonen i dansk politik nok har været den mest uforudsigelige sæson i NEWS-magasinet Besserwissernes historie.

Tilbage i august måned blev de politiske kommentatorer bedt om at svare på 15 spørgsmål om den politiske sæson frem mod jul.

Nu er resultatet gjort op: Og det er "blot" lykkedes de bedste Besserwissere, at svare rigtigt på 8 ud af sæsonens 15 spørgsmål om dansk politik.

Det er Jyllands-Postens politiske redaktør Marchen Neel Gjertsen og Altingets politiske kommentator Erik Holstein, der i denne omgang kan smykke sig med Besserwisser-titlerne med flest fuldtræffere i den store politiske quiz.

Corona og partilederskifte

Det er især de politiske konsekvenser af corona, mink-sagen og partileder-skiftet hos de Radikale, der har overrasket Besserwisserne i den forgangne sæson.

Alt det uventede betød, at flere af de ellers ventede politiske aftaler indenfor bl.a. klima-området blev udskudt. Samtidig havde ingen af Besserwisserne forudsét et parti-lederskifte som det skete hos de Radikale, hvor Morten Østergaard måtte gå af og overlade posten som politisk leder til Sofie Carsten Nielsen - efter en række anklager om krænkelser.

Mogens Jensens (S) afgang som minister kom også bag på de fleste Besserwissere i quizzen, ligesom samtlige Besserwissere havde regnet med, at Venstre ville blive en del af en ny politi-aftale.

Knap 4.000 seere har deltaget i quizzen. Her lykkedes det én enkelt seer at ramme 13 ud af 15 rigtige, mens 10 havde ramt 12 rigtige.

Hvis du selv har quizzet med er de rigtige svar-numre i quizzen: (Valg: 2), (Arne: 2), (Skat: 2), (Klimamål: 5), (Folkeskolen: 2,) (Klimaaftaler: 4), (Politi: 2), (Velfærd: 2), (DF: 2), (Partilederskifte :1), (Partiskifte: 1), (Enhedslisten: 3), (Nye partier: 1), (Socialdemokratiet: 4), (Regeringen: 2)

Besserwisserne er tilbage i det nye år den 8. januar, 2021, kl. 18.20 på TV 2 NEWS.