Politikere beskylder Mette Frederiksen for spin efter gråd: Falder danskerne for det der?

Tidligere spindoktor Noa Redington mener, at anklagen om krokodilletårer er "enormt hård".

Statsminister Mette Frederiksen (S) fik torsdag tårer i øjnene, efter hun havde været på besøg hos en familie, der havde aflivet alle deres mink.

Men både besøget og statsministerens tårer får nu kritik af flere borgerlige politikere, som anklager Mette Frederiksen (S) for politisk spin.

Da statsministeren mødte pressen efter sit besøg, gik der kun et par sekunder, inden stemmen knækkede:

- Vi har to generationer af rigtig dygtige minkavlere, far og søn, som på meget meget kort tid har fået knust deres livsværk, og det - det har været følelsesladet for dem, og - undskyld.

Mette Frederiksen (S) vendte sig om og tørrede en tåre fra sit øje:

- Og det er det også for mig.

Reaktionen fra landets statsminister har dog ikke overbevist Liberal Alliances formand, Alex Vanopslagh, som ikke mener, at statsministerens gråd virkede reel:

- Det bliver simpelthen for tykt, at statsministeren græder over sin egen beslutning, når hun på intet tidspunkt har villet tage ansvar for den, rette op på den eller se på, om man kunne lade nogle raske avlsdyr overleve, siger Alex Vanopslagh til TV 2.

På Facebook kritiserer han også statsministeren for at være iført en beskyttelsesdragt under sit besøg hos den jyske minkavler:

- Det socialdemokratiske spin når jo nye højder, skriver han blandt andet.

Den samme kritik lyder fra Venstres Jan. E. Jørgensen (S), som heller ikke har meget til overs for Mette Frederiksens (S) reaktion. Venstre-politikeren valgte at dele Alex Vanopslaghs opslag på sin Twitter-profil og kommenterede selv følgende:

- Hvor er det tykt. Statsministeren misser ingen lejlighed til at understrege, at minkene udgjorde en AKUT fare for folkesundheden - hvorfor der ikke var tid til at overholde grundloven. Her står hun på en minkfarm - uden mink - for de er døde - og har i øvrigt aldrig være syge!

Også Det Konservative Folkepartis Rasmus Jarlov kritiserer statsministeren på Twitter, hvor han kalder Mette Frederiksens (S) behandling af minkavlerne for "iskold":

Tidligere spindokter: Enormt hård anklage

Politisk kommentator Noa Redington, tidligere spindoktor for Helle Thorning-Schmidt, mener, at anklagen om krokodilletårer siger meget om oppositionens vrede over for statsministeren:

- Det er en enormt hård anklage, siger han til TV 2.

Mette Frederiksen (S) er adskillige gange er blevet opfordret til at besøge minkavlerne, og derfor var der ikke nogen vej udenom, mener han:

- Så hun er jo damned if she does, damned if she doesn't, siger Noa Redington.

Ifølge ham skal oppositionen passe på med, at de ikke bliver for skingre i deres kritik af statsministeren.

- Der er sikkert mange, der tænker det samme som Vanopslagh. Men det er jo ikke altid, man behøver at sige det, som mange tænker. Det kommer hurtigt til at fremstå indædt og bittert, siger Noa Redington.