Politik

Mogens Jensen trækker sig som minister

Mogens Jensen erkender, at han ikke længere har opbakning fra et flertal i Folketinget, og at der er begået fejl i sagen om aflivning af mink.

Mogens Jensen (S) går af som fødevareminister efter skandalesagen om aflivning af mink.

Det siger han til TV 2.

- Først og fremmest har jeg jo konstateret, at der ikke er et flertal i Folketinget, som har den fornødne tillid til mig. Så synes jeg ikke, at jeg har nogen anden mulighed end at udtræde af regeringen, og det har jeg meddelt statsministeren i dag, siger Mogens Jensen.

Det er kulminationen på to turbulente uger, efter at regeringen i begyndelsen af november udstedte en ulovlig ordre om at aflive alle landets mink. Oppositionen har krævet Mogens Jensens afgang, og både Enhedslisten og Radikale Venstre har sået tvivl om hans fremtid som minister.

- Der er begået fejl

Mogens Jensen trækker sig forud for, at der onsdag offentliggøres to redegørelser, der kortlægger forløbet i Fødevareministeriet.

Den ene drejer sig om den ulovlige beslutning om at aflive alle mink. Den anden redegør for regeringens strategi i forhold til at begrænse smitten på danske minkfarme siden sommer.

Mogens Jensen erkender, at den ene redegørelse viser, at der er begået fejl i Fødevareministeriet i forbindelse med, at regeringen meldte beslutningen om at aflive alle mink ud.

- Det fremgår tydeligt af de redegørelser, der nu er sendt over til Folketinget, at mit ministerium har begået fejl i forbindelse med beslutningen om at aflive alle mink i Danmark, siger Mogens Jensen.

- Som øverste minister har jeg ansvaret, og det tager jeg konsekvensen af, siger han.

- Samlet regering traf beslutningen

Mogens Jensen ønsker ikke at svare på, om det var ham eller Mette Frederiksen, der forud for pressemødet 4. november traf beslutningen om, at alle min skulle aflives.

Han fastholder, at det var en "samlet regering", der traf beslutningen.

Mogens Jensen, det var Mette Frederiksen, der som den første sagde, at alle min skulle slås ned, og det er Mette Frederiksen, der er leder. Hun fortsætter som statsminister, mens du må gå af. Hvordan kan det hænge sammen?

- Jamen, hør nu her. Der er truffet en fælles beslutning i regeringen omkring det her. Det ville da være mærkeligt, om ikke det var regeringens leder, der meldte den beslutning ud, siger Mogens Jensen.

- Og i forhold til mit ansvar i den her sag, så tager jeg jo ansvar for de fejl, der er begået fra mit ministerium, som jo har haft ansvar for blandt andet at forberede behandlingen af det her i regeringen. Det tager jeg på mig som øverst ansvarlig politiker, siger han.

Dette er breaking news på TV2.DK. Vi arbejder lige nu på at få yderligere oplysninger, og vi anbefaler derfor, at du vender tilbage om kort tid for at få seneste nyt.