Politik

Hård kritik fra flere partier efter samråd om mink

Der var ikke mange roser til fødevareminister Mogens Jensen (S) oven på morgenens samråd om håndteringen af minksagen.

Der er stadig alt for mange ubesvarede spørgsmål.

Sådan lyder reaktionen fra flere politikere oven på dagens samråd med fødevareminister Mogens Jensen (S) om håndteringen af minksagen.

Der lød især hård kritik fra Liberal Alliances formand Alex Vanopslagh, som havde indkaldt til samrådet. Han mener, fødevareministeren bevidst undgik at svare på spørgsmål om den ulovlige ordre.

- Det er den største politiske skandale i nyere danmarkshistorie. Man kan ikke overdrive, hvor stor en skandale, det her er.

- Tamilsagen, det var vand sammenlignet med det, der er sket de sidste par uger, sagde han efterfølgende til TV 2.

Radikale: Lov er lov

Heller ikke Radikale Venstres retsordfører Kristian Hegaard mener, at Mogens Jensens (S) forklaringer i dag var fyldestgørende.

På samrådet forsøgte han igen at få svar på, hvornår fødevareministeren fik at vide, at der ikke var lovhjemmel til at gennemføre ordren om aflivningen, og hvad ministeren efterfølgende gjorde for at stoppe den ulovlige ordre. Det mener han dog ikke, han blev meget klogere på.

Kristian Hegaard vil dog endnu ikke sige noget om, hvorvidt Radikale Venstre fortsat har tillid til Mogens Jensen (S) som minister:

- Vi afventer den redegørelse, der kommer i morgen, for at gøre os klogere på, hvad der egentlig er op og ned, og så må vi se om vi skal drage til ansvar derfra, sagde han til TV 2.

- Vi afventer den redegørelse, der kommer i morgen, for at gøre os klogere på, hvad der egentlig er op og ned, og så må vi se om vi skal drage til ansvar derfra, sagde Kristian Hegaard.

"Foruroliget" over prioritering

Set fra Venstres perspektiv, ser minksagen heller ikke mindre alvorlig ud efter i dag:

Ifølge Torsten Schack Pedersen (V), medlem af Miljø og Fødevareudvalget, er han "foruroliget" over, at ministeren på dagens samråd flere gange nævner, at det første ministeren gjorde, da han blev klar over den manglende lovhjemmel, var at sikre sig den fornødne lovhjemmel:

- Regeringen vælger her at sætte sig ud over ud over folkestyret, og vælger at sige: "Det kan godt være, der ikke er lovhjemmel, men vi synes det her er vigtigt." Sådan fungerer det ikke i et folkestyre, og derfor får det her også alvorlige konsekvenser, sagde han til TV 2.

Ifølge Torsten Schack Pedersen (V) ser minksagen ikke mindre alvorlig ud efter i dag.