Politik

Spørgetime med Mette F. aflyses efter coronasmitte på Christiansborg

Statsministeren har deltaget i møde med justitsministeren, der er syg med tydelige symptomer på corona og fortsat afventer testsvar.

Dagens spørgetime med statsminister Mette Frederiksen (S) bliver aflyst, efter coronavirus har spredt sig på Christiansborg.

Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Spørgetimen skulle være begyndt klokken 13 og er foreløbig udsat til onsdag. Tirsdagens tre afstemninger i Folketingssalen er også blevet aflyst.

Statsminister holdt møde med syg minister

Det er Mette Frederiksen, der har anmodet Folketingets Præsidium om at få udsat spørgetimen, oplyser Statsministeriet.

Begrundelsen er, at justitsminister Nick Hækkerup (S) har tydelige symptomer på Covid-19, at han i sidste uge deltog i møde med folketingsmedlemmer, der siden er blevet testet positiv for coronavirus, og at Mette Frederiksen selv deltog i møde med justitsministeren i fredags.

Derfor finder hun det "samlet set ikke hensigtsmæssigt over for Folketingets partier at møde fysisk frem i Folketinget i dag", skriver hun i et brev til Folketingets præsidium.

- Jeg havde håbet, at der på nuværende tidspunkt ville foreligge et negativt svar på den test, justitsministeren fik foretaget i går, således at spørgetimen i dag kunne gennemføres uden risici, men der foreligger endnu ikke et testresultat, står der i brevet til præsidiet.

Spørgetimen bliver kun afholdt onsdag, hvis justitsministerens coronatest viser sig at være negativ. Det fremgår af en mail fra Folketingets lovsekretariat til folketingspolitikerne.

Smitten spreder sig

Inden for det seneste døgn har flere folketingsmedlemmer meddelt, at de er testet positivt for coronavirus, mens foreløbig seks ministre og en række ordførere er gået i selvisolation for at blive testet.

Mandag aften oplyste folketingsmedlem for Socialdemokratiet Jeppe Bruus og stedfortrædende folketingsmedlem for de konservative Egil Hulgaard, at de er testet positive for corona.

Også Venstres forsvarsordfører og tidligere klimaminister, Lars Christian Lilleholt, er testet positiv og har siden mandag aften været indlagt på Odense Universitetshospital.

Senest har Det Konservative Folkepartis formand, Søren Pape Poulsen, oplyst, at han er konstateret smittet med coronavirus.

Politikere i isolation uden symptomer

De ministre og ordførere, der er gået i selvisolation, har endnu ikke svar på, om de er smittet med coronavirus eller ej.

De fleste af dem har oplyst, at de ikke har nogen symptomer, og at de kun er i isolation, fordi de har været i nærkontakt med en smittet person.

Justitsminister Nick Hækkerup har skrevet på Facebook, at han er blevet testet, fordi han er syg med symptomer.

TV 2 forsøger at få svar fra Statsministeriet på, om Mette Frederiksen også vil gå i selvisolation og lade sig teste.

Her er de politikere, der er i isolation og venter på testsvar:

 • Justitsminister Nick Hækkerup (S)

 • Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S)

 • Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S)
 • Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S)
 • Miljøminister Lea Wermelin (S)
 • Minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde Mogens Jensen (S)
 • Forman for Det Konservative Folkeparti Søren Pape Poulsen (K)
 • Gruppeformand for Dansk Folkeparti Peter Skaarup (SF)
 • Medlem af Folketinget Naser Khader (K)
 • Medlem af Folketinget Kasper Sand Kjær (S)
 • Medlem af Folketinget Karina Lorentzen Dehnhardt (SF)