Coronavirus

Søren Pape smittet med coronavirus

Coronavirus spreder sig på Christiansborg.

Det Konservative Folkepartis formand, Søren Pape Poulsen, er som den første partiformand konstateret smittet med coronavirus.

Det oplyser partiformanden selv på Facebook.

Her skriver Søren Pape Poulsen, at han har det godt, og han tager "selvfølgelig alle forholdsregler og arbejder hjemmefra."

Hele gruppen testet

Gruppeformand for De Konservative, Mai Mercado, fortæller at hele gruppen er blevet testet tirsdag.

Hun siger, at gruppen, hvor mindst 3 ud af 14 medlemmer er testet positiv for covid-19, ikke har holdt nogle arrangementer eller andet, der kan have spredt smitten i gruppen.

- Jeg har svært ved at se, hvorfor det præcist skulle være os. Vi har taget forholdsregler, når vi har mødtes, siger hun.

Coronavirus spreder sig på Christiansborg

Flere folketingsmedlemmer er lige nu ramt af coronavirus. Få hele overblikket her.

Lars Christian Lilleholt, der er Venstres forsvarsordfører og tidligere klimaminister, er indlagt på Odense Universitetshospital med både covid-19 og lungebetændelse, oplyser han på Facebook.

- Jeg er i gode hænder, omend jeg er noget syg og bliver behandlet med blandt andet Remdesivir. Alle, jeg har været i nær kontakt med de seneste fem dage, opfordres til at lade sig teste. Pas godt på hinanden, skriver han.

Udover de smittede folketingsmedlemmer er også flere ministre gået i selvisolation efter coronaudbruddet på Christiansborg.

Også tirsdagens spørgetime med statsminister Mette Frederiksen er aflyst på grund af coronasmitte.

Vil teste regelmæssigt

De Konservative vil fremover afholde partiets gruppemøder virtuelt.

Det Konservative Folkeparti vil også sørge for, at alle partiets politikere bliver testet for coronavirus regelmæssigt.