Politik

Smitteudbrud i Folketinget: - Jeg synes, det er vanvittigt dramatisk

Nu foreslår Enhedslistens sundhedsordfører, at politikerne skal bruge mundbind på Christiansborg.

Situationen på Christiansborg er alvorlig.

Det mener flere politikere, som TV 2 har talt med, efter flere medlemmer af Folketinget er blevet konstateret smittet med coronavirus.

- Jeg synes, det er vanvittigt dramatisk, det der sker lige nu.

Sådan lød reaktionen fra SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, oven på dagens store corona-drama på Christiansborg.

Det begyndte tirsdag formiddag, da de første meldinger rullede ind fra ministre og folketingsmedlemmer, som meddelte, at de gik i selvisolation, efter at have været i nær kontakt med en smittet person.

En række folketingspolitikere er nu konstateret smittet med coronavirus.

Konservative: Har overholdt alle restriktioner

Blandt de smittede er Det Konservative Folkepartis formand, Søren Pape Poulsen.

Og netop hos de konservative står det særligt slemt til med smittespredningen, hvor 3 ud af 14 medlemmer af folketingsgruppen er testet positiv for coronavirus.

Ifølge gruppeformand Mai Mercado har den konservative gruppe dog handlet fuldstændig i overensstemmelse med corona-retningslinjerne.

- Vi har ikke haft nogle sådan sociale møder, hvor vi har set hinanden i festlige sammenhænge, siger hun.

Tværtimod mener hun, der bliver holdt god afstand til møderne på Christiansborg, og at de øvrige retningslinjer, som eksempelvis at spritte af, også bliver overholdt.

"Man kunne have gjort mere"

Det er Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund, dog ikke helt enig i. Han mener, at der burde have været strammere restriktioner på Christiansborg de seneste par uger.

- Jeg synes helt oplagt, at man kunne have gjort noget mere, siger han til TV 2.

Han foreslår, at politikere fremover skal bære mundbind på gangene på Christiansborg, og at der skal være strengere begrænsninger på antal personer i folketingssalen.

- Når vi går på gangene, er det ikke altid, der bliver holdt en meters afstand. Der kan mundbind hjælpe med at undgå at sprede smitte og være en påmindelse om, at vi skal tage det her alvorligt. Og nede i salen er det helt åbenlyst, at man bliver nødt til at se på, hvor mange vi mødes, siger han.

Som enhver anden arbejdsplads

Socialdemokratiets sundhedsordfører, Rasmus Horn Langhoff, mener, at politikerne på Christiansborg efter i dag bør gøre det samme som på enhver anden arbejdsplads, nemlig at tage de rigtige forholdsregler.

Han mener dog samtidig, at medarbejdere på Christiansborg generelt tager coronasituationen ”meget, meget alvorligt”, og at man har gjort alt, hvad man kunne indtil videre.

- Og det har jo også lykkedes langt hen ad vejen, men nu sker der så et skred desværre, og det kan sagtens blive meget værre, inden det bliver bedre, siger han til TV 2.