Politik

Vestager afviser at have kendt til krænkelser i Radikale Venstre

Udmelding kommer få dage efter, at de radikale i en Megafonmåling står til at blive halveret.

Konkurrencekommissær Margrethe Vestager afviser, at hun kendte noget til de krænkelser, der skulle være foregået i Radikale Venstre, mens hun sad i spidsen for partiet og i årene efter.

Hun siger dog, at hun ingen grund har til at betvivle de historier, der er kommet frem.

- Jeg har ikke oplevet det, og hvis jeg har, har jeg fortrængt det, men jeg har altid været rimelig langt fremme. Jeg blev minister allerede som 29-årig, jeg var formand for Radikale Venstre som 25, siger hun og tilføjer, at det kan tænkes, at hun dermed ikke har været udsat på samme måde som midlertidigt ansatte eller praktikanter.

En vigtig kamp

Det har kostet de radikale dyrt i meningsmålingerne, at Vestagers efterfølger, Morten Østergaard, for et par uger siden måtte forlade sin post som partiets politiske leder på grund af en række krænkelsessager og håndteringen af disse. Alligevel kalder Margrethe Vestager det en vigtig kamp.

- Det er svært at være radikal, det er det også for mig, men jeg kommenterer ikke ting, som jeg ikke har nogen andel i, siger hun og uddyber:

- Det handler jo ikke om flirt. Det handler ikke om forholdene mellem kønnene. Det handler om magtmisbrug. Og det er helt afgørende at få gjort op med en kultur, hvor nogen, som har magt, tror, at den kan bruges til at krænke andre. Det er uanset, hvilken branche det foregår i. Det er nu, det sker, og det glæder mig, at det sker, fordi det er nødvendigt at tage det opgør i vores samfund, siger hun til TV 2.

Megafon: Radikale står til en halvering

Vestagers udmelding kommer få dage efter, at de radikale i en Megafonmåling, som TV 2 har lavet, står til at blive halveret, hvis der var Folketingsvalg nu.

I målingen står Radikale Venstre til at få 3,9 procent af stemmerne mod de 8,6 procent, de fik ved valget i 2019. Sidst, den radikale vælgertilslutning var under fire procent, var tilbage i Anders Foghs (V) regeringstid.