Politik

Jesper Petersen fortæller om sex med 15-årig for næsten 20 år siden

Samlejet fandt ifølge Jesper Petersen sted, mens pigen var 15 år, og han selv netop var fyldt 20.

Socialdemokratiets politiske ordfører, Jesper Petersen, skriver på Facebook, at han i 2001 havde sex med en dengang 15-årig pige.

Jesper Petersen skriver, at han selv var 20 år og kendte pigen fra en skole, han havde været lærervikar på.

- Vi havde samleje, der var samtykke fra begge parter, og det var efter gensidig interesse, at vi var sammen, står der i opslaget.

"Artikel er på vej"

Grunden til, at historien kommer frem netop nu, er ifølge Jesper Petersen selv, at Ekstra Bladet er på vej med en artikel om selvsamme. En artikel, som chefredaktør Poul Madsen til TV 2 dog afviser at ville bringe, da sagen er "for gammel".

At dømme på Jesper Petersens opslag er opfattelsen hos ham en anden. Han mener ikke alene at vide, at artiklen er på vej. Han beskylder også avisen for at ville bringe "en række usande påstande" om både tidspunktet og måden, samlejet skulle være foregået på:

- Det er grænseoverskridende at skulle dele intime detaljer fra et samleje i min ungdom med resten af Danmark via Ekstra Bladets spalter. Og altså nu her via Facebook, skriver Jesper Petersen.

Skulle ikke være sket

I opslaget skriver den politiske ordfører, at han dengang ikke var moden til at bedømme hele situationen.

- Med den livserfaring, jeg har i dag her 19 år senere, og med de informationer, der kommer frem om kvindens baggrund, kan jeg godt se, at vi ikke skulle have været sammen.

- Det er vigtigt for mig at sige, at jeg hverken har presset hende til noget eller gjort noget mod hendes vilje, som det kan forstås af artiklen. Det er også forkert, at jeg skulle have udnyttet nogen særlig position eller rolle. Det var et almindeligt samleje mellem to unge mennesker – uden fuldskab, med prævention og efter samtale og aftale om, hvad vi hver især havde lyst til og ikke havde lyst til, skriver Jesper Petersen.

Han afslutter opslaget med at skrive, at han er ked af, at familien nu skal bære den omkostning ved, at han selv i sit virke som politiker er en offentlig person.

Ekstra Bladet afviser historien

Ifølge Poul Madsen, chefredaktør på Ekstra Bladet, tager Jesper Petersen fejl. De bringer såre simpelt ikke historien, lyder det til TV 2.

- Vi udgiver ikke en historie om, hvad han foretog sig for 20 år siden i Sønderborg. Sagen er alt for gammel til at blive læst ind i den virkelighed, altså i den debat, der er nu om #MeToo og krænkelser, siger han og tilføjer:

- Vi har undersøgt og researchet på en sag, og vi har vurderet, at det er ikke en historie, vi vil bringe. Hele den blæst, Jesper Petersen nu bringer frem på sin Facebook, er en storm i et glas vand.

Blev interviewet til sagen tirsdag

TV 2 ville gerne have spurgt Jesper Petersen, om han fortryder at have delt historien på sin profil på Facebook, nu hvor Ekstra Bladet ikke bringer artiklen.

Han har brug for betænkningstid i forhold til Ekstra Bladets seneste udmelding og ønsker derfor ikke at stille op til et interview, fortæller Socialdemokratiets pressechef, Mikkel Harboe.

Pressechefen tilføjer desuden, at Jesper Petersen tirsdag lavede et længere interview med Ekstra Bladet om sagen, hvor det blev gjort tydeligt, at artiklen ville blive bragt.

Det kom derfor bag på det socialdemokratiske folketingsmedlem, at Poul Madsen nu mener, at sagen er forældet.

Statsministeren forventede flere sager

Jesper Petersens går ud med sin historie efter måneder med det, der bedst beskrives som anden bølge af #MeToo.

I det politiske har seksuelle krænkelser kostet både den radikale Morten Østergaard og socialdemokraten Frank Jensen sine taburetter som henholdsvis politisk leder og overborgmester.

Østergaard gik 7. oktober, da det kom frem, at han for ti år siden havde taget partifællen Lotte Rod på låret, mens Jensen i mandags forlod politik efter flere anklager om grænseoverskridende adfærd.

På baggrund af Jensens exit svarede statsminister Mette Frederiksen (S) så sent som tirsdag formiddag, at hun troede, der ville komme flere sager om krænkelser i Socialdemokratiet frem. Hun mente dog ikke at have forudsætning for at vurdere hverken omfang eller alvor.

Ifølge Jesper Petersens opslag overgives sagen nu til det eksterne advokatfirma i Socialdemokratiets advokatordning.

Voldsom debat på Facebook

Efter Jesper Petersen lagde sit opslag på Facebook, har flere politikere blandet sig i debatten på Facebook - ikke mindst tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der maner til besindighed i MeToo-debatten og kalder Ekstra Bladets ageren i sagen for "ulækker".

- Lad os få en nødvendig og sober diskussion om helt påtrængende ligestillingsmæssige udfordringer i Danmark, men fri os for, at tabloidpressen misbruger det, skriver han blandt andet i opslaget, som roses af både Pernille Vermund fra Nye Borgerlige og Jacob Mark fra SF.