Krænkelser på arbejdet

Mette Frederiksen ser med stor alvor på anklager mod Frank Jensen

I en skriftlig kommentar til flere medier inklusiv TV 2 siger Mette Frederiksen, at Frank Jensens fremtid ikke er afgjort.

I flere tumultariske dage med anklager om seksuelle krænkelser mod næstformand i Socialdemokratiet og overborgmester i København, Frank Jensen, har der været stille i den socialdemokratiske partitop.

Men nu siger statsminister Mette Frederiksen til flere medier, herunder TV 2, at hun ser med stor alvor på de anklager, der er rejst mod Frank Jensen.

Hun understreger desuden, at der ikke er truffet nogen konklusioner i sagen mod ham endnu.

- Jeg ser med meget stor alvor på de anklager, der er rejst. Det er åbenlyst, at vi i Socialdemokratiet også har problemer. Det skal ændres nu, siger hun.

Hun fortsætter med at sige, at chikane og krænkelser ikke kan forsvares, heller ikke i hendes eget parti.

- Vi skal i fællesskab skabe en kultur, hvor det ikke er i orden. Hverken i ord eller handling, siger Mette Frederiksen.

TV 2 forsøger at få en kommentar fra Mette Frederiksen.

Fremtiden er stadig usikker

Selvom Frank Jensen selv på et 40 minutter langt pressemøde meddelte, at der var bred opbakning til ham, og at han vil være med til at lave en kulturændring i politik, siger statsministeren, at intet er afgjort.

- Jeg vil gerne gøre det klart, at der ikke er truffet nogen konklusion i sagen om Socialdemokratiets næstformand og overborgmester i København, Frank Jensen, siger Mette Frederiksen.

For at nå til bunds i omfanget og alvoren af den håndfuld anklager, der lige nu er mod Frank Jensen, har Socialdemokratiets hovedbestyrelse etableret en advokatordning, hvor man kan indberette sager om krænkende adfærd.

Og den ordning opfordrer Mette Frederiksen nu alle, der har været udsat for krænkelser, til at bruge.

- Min utvetydige opfordring skal derfor være, at dem, der måtte have været udsat for krænkelser, henvender sig til advokatfirmaet, så sagerne kan belyses fuldt ud, siger hun.

Frank Jensen angrede i 40 minutter

Søndag havde Frank Jensen indkaldt til krisemøde. Det varede godt tre timer, inden Frank Jensen trådte ud til pressen, hvor han i omkring 40 minutter angrede, erklærede sig en krænker og bekendtgjorde, at der stadig var stor tillid til ham i baglandet.

Ifølge TV 2s politiske redaktør, Troels Mylenberg, var det en absurd farce.

- Han påviser og erkender en lang række krænkelser af kvinder. Men han mener alligevel, at han skal stå i spidsen for genopretningen af tilliden til sig selv og embedet, siger han.

Foruden at fortælle, at han var enormt ked af, hvordan nogle kvinder ”følte sig krænket” af ham, sagde han også, at han heller ikke kunne benægte, der ville dukke endnu flere sager op end de i forvejen fire offentligt kendte sager.

- Han erkender åbent, at han har stået bag en række krænkelser, og at han ikke kan garantere, at der ikke kommer flere, lød det efter krisemødet fra Troels Mylenberg.

Har før været anklaget offentligt

Den seneste anklage mod Frank Jensen kommer fra DSU-formanden i København, Cecilie Sværke Priess.

Hun ønskede oprindeligt at være anonym, men søndag fortalte Frank Jensen, at sagen fra 2019, der var blevet omtalt i medierne tidligere på dagen, handlede om Sværke Priess og et forsøg på at kysse hende i Fælledparken 1. maj. Frank Jensen kan ikke genkende hendes udlægning.

Cecilie Sværke Priess fortalte søndag i en artikel i Jyllands-Posten, at hun har modtaget otte nye sager om personer, der har oplevet eller været vidner til krænkelser fra Frank Jensen.

Det er ikke første gang, at Frank Jensen ender i medierne efter at blive anklaget for seksuel krænkelse i festlig sammenhæng.

I 2004 skrev SE og HØR om en episode til en julefrokost, hvor en kvinde tre gange måtte fjerne Frank Jensens hænder fra sine ben, som han ifølge hende rørte under bordet.

I december 2011 beskrev Ekstra Bladet, at Frank Jensen til en julefrokost havde slikket én kvinde i øret, én på halsen samt havde omklamret flere kvinder på dansegulvet, når de forsøgte at slippe væk fra ham.

I januar 2012 gik Frank Jensen ud og undskyldte for sin opførsel til julefrokosten og sagde, at det ikke var hans mening at overskride nogens grænser.

Og nu undskylder Frank Jensen så, at han i sine 30 år i politik har haft sine sager og siger, at han de seneste uger har lært meget.

Dette er breaking news på TV2.DK. Vi arbejder lige nu på at få yderligere oplysninger, og vi anbefaler derfor, at du vender tilbage om kort tid for at få seneste nyt.