Politik

Lars Weiss bliver fungerende overborgmester i København

Den 29. oktober skal Socialdemokratiet vælge en ny overborgmester.

Lars Weiss bliver midlertidig overborgmester i København.

Det oplyser Frank Jensen på mandagens pressemøde, efter han har trukket sig som både overborgmester i København og næstformand i Socialdemokratiet.

Lars Weiss er første næstformand i Borgerrepræsentationen, og derfor er det ham, der skal fungere som overborgmester, indtil en ny bliver valgt.

Den 29. oktober bliver der afholdt møde i Borgerrepræsentationen, og her skal Socialdemokratiet vælge en ny overborgmester.

Politikeren Lars Weiss

Den nye overborgmester har været næstformand i Borgerrepræsentationen siden 2010. Han er desuden medlem af Økonomiudvalget og Teknik- og Miljøudvalget.

Ved kommunalvalget i 2017 fik han 1204 personlige stemmer.

Hans mærkesager er skole og dagtilbud for børn samt ældre. Blandt andet kæmper han for, at ressourcerne i Københavns Kommune bør fordeles således, at en større andel går til socialt udsatte gruppe, end tilfældet er i dag.

Lars Weiss er uddannet økonom fra Københavns Universitet

Deltog i krisemøde

Lars Weiss deltog i Socialdemokratiets tre timer lange krisemøde søndag. Her gav han inden mødet udtryk for, at Frank Jensen skulle have en mulighed for at forklare sig.

På spørgsmålet om, hvorvidt Frank Jensen også er spidskandidat til næste års kommunalvalg efter krisemøde, svarede Lars Weiss:

- Det er ikke mig, der afgør det. Det er vores græsrødder, og det er derfor dem, der spiller hovedrollen i aften, sagde han.

Der var umiddelbart opbakning til Frank Jensen, men efter at have sovet på situationen, har han alligevel valgt at trække sig og midlertidigt overlade posten til Lars Weiss.