Frank Jensens exit rammer S lige i hjertekulen, siger politisk redaktør

Frank Jensens farvel til politik efterlader et hul i toppen af Socialdemokratiet, der fortsat mangler at udpege hans afløser som næstformand.

Socialdemokratiet har netop afholdt hovedbestyrelsesmøde, men har ikke udpeget en konstitueret næstformand.

Det bekræfter partisekretær Jan Juul Christensen over for TV 2.

Taburetten er ellers ledig, efter Frank Jensen mandag har meddelt, at han trækker sig.

Et exit, der ifølge TV 2s politiske redaktør, Troels Mylenberg, rammer moderpartiet helt inde i hjertekulen.

- Det svarer til, at en minister går af. Frank Jensen har været en meget højtprofileret figur i Socialdemokratiet - en af dem, der har været med hele vejen. Han har siddet i Folketinget, siden før Mette Frederiksen var opstillet til noget som helst. Han er en af dem, som har været vedholdende, og de fylder mere, end man skulle tro på Christiansborg, siger han.

Ryster partiet og statsministeren

Men det er ikke alene selve udskiftningen, der rammer partiet. Det gør også det faktum, at de nu vinker farvel til en af de absolut mest garvede socialdemokrater.

Frank Jensen blev første gang valgt til Folketinget i 1987 og har siden kunnet skrive både justitsminister, forskningsminister, overborgmester og næstformand i Socialdemokratiet på cv'et.

- Det kan godt være, at det lige nu er rart at slippe af med problemet Frank Jensen, men Frank Jensen har jo også repræsenteret nogle værdier i Socialdemokratiet. Han har altid været partiets og bevægelsen mand, og han er blevet set som en, der kunne binde fortid og nutid sammen, så det ryster selvfølgelig hele partiet - og det ryster også statsministeren, siger Troels Mylenberg.

Farvel til erfaring

Udskiftningen af Frank Jensen i partitoppen efterlader partiet med en ny, ung generation på magten. For Frank Jensen repræsenterede ifølge Troels Mylenberg en historie om, hvad Socialdemokratiet står for.

- Frank Jensen var forbindelsen helt tilbage til Poul Nyrup Rasmussen, 90'erne og den epoke, som han var en del af. Det forsvinder nu. Det er en stor ĂĄreladning af erfaring, siger han.

Når Socialdemokratiet når til at udpege en konstitueret næstformand, skal vedkommende sidde i partiets øverste ledelse sammen med statsminister Mette Frederiksen, partisekretær Jan Juul Christensen og minister for fødevarer, fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde Mogens Jensen.