DSU-formand: - I dag har vi bevist, at det har konsekvenser ikke at være sin magt bevidst

Den lokale DSU-formand er en af dem, der har følt sig krænket af Frank Jensen.

- I dag har vi bevist, at det HAR konsekvenser - også for en overborgmester - ikke at være sin magt og dermed sit ansvar bevidst.

Sådan skriver DSU-formand i København, Cecilie Sværke Priess, på Twitter, efter Frank Jensen (S) på et pressemøde har meddelt, at han trækker sig fra politik og dermed ikke længere er næstformand for Socialdemokratiet eller overborgmester i København, når mandagen er omme.

- Jeg er tilfreds med, at Frank Jensen har trukket sig. Men sagen slutter ikke her, for det handler ikke kun om ham. Det handler om at vise, at det har konsekvenser, uanset hvilken politiker der er tale om, siger Cecilie Sværke Priess til TV 2 efter dagens pressemøde.

Frank Jensens tilbagetrækning sker på baggrund af afsløringer i Jyllands-Posten om en række seksuelle krænkelser.

Så sent som søndag aften holdt Frank Jensen krisemøde for Socialdemokratiet i Købehavn. På mødet erklærede et flertal af de fremmødte fortsat tillid til overborgmesteren, som derfor kunne meddele pressen, at sagerne hverken fik konsekvenser for hans stilling som overborgmester eller næstformand i Socialdemokratiet.

Brød anonymitet

Kort forinden afslørende Frank Jensen på direkte tv, at DSU-formand i København, Cecilie Sværke Priess, er blandt de kvinder, der har anklaget ham for krænkelser. Hun siger, at den nu tidligere overborgmester forsøgte at kysse hende i 2019.

Den konkrete sag afviste Frank Jensen blankt. Men det var ikke det, der i minutterne efter fik Cecilie Sværke Priess til at rase. Hun fortalte til TV 2, at hun var dybt forarget over, at Frank Jensen havde brudt løftet om fortrolighed ved at udpege hende.

Forud for mødet gjorde Cecilie Sværke Priess det klart, at hun ikke længere havde tillid til Frank Jensen. Det havde på ingen måde ændret sig, efter Frank Jensen søndag aften havde holdt sin brandtale for den socialdemokratiske gruppe.

De afgørende 24 timer

Netop Frank Jensens fortrolighedssvigt er en af grundene til, at han var nødt til at trække sig, mener Maja Højgaard, som er læge og medlem af Socialdemokratiet.

Hun har delt politisk arena med Frank Jensen i en årrække, og hun blev i sin tid advaret om hans grænseoverskridende adfærd overfor kvinder.

Ifølge Maja Højgaard er det særligt de sidste 24 timer, der har været afgørende for Franks Jensens exit.

Udover fortrolighedssvigtet peger hun på hans måde at indkalde til krisemøde på, som ifølge hende ikke var demokratisk korrekt. Derudover nævner hun den håndsoprækning, der fandt sted, da deltagerne skulle stemme om, hvorvidt der fortsat var tillid til Frank Jensen.

Den del har Cecilie Sværke Priess også kritiseret kraftigt.

- Det var ubehageligt. Der er vist efterhånden ikke nogen i Danmark, der er i tvivl om, hvad jeg mener, men det var ubehageligt for andre, at ledelsen håndhævede, man skulle kunne se, hvem der stemte hvad, sagde Cecilie Sværke Priess efter krisemødet.