Krænkelser på arbejdet

TV 2s politiske redaktør: - Det mest absurde pressemøde, jeg nogensinde har oplevet i dansk politik

Troels Mylenberg er "målløs" efter at have overværet det pressemøde, der fulgte krisemødet på Københavns Rådhus.

Søndag aften trådte Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), ud til pressen efter et over tre timer langt krisemøde i Socialdemokratiet på Københavns Rådhus. Det drejede sig om overborgmesterens krænkelsessager.

Et godt 40 minutter langt pressemøde fulgte, hvor Frank Jensen angrede og bekendtgjorde, at der stadig er tillid til ham, og at han bliver siddende på sine poster.

TV 2s politiske redaktør, Troels Mylenberg, sidder tilbage med "en udbredt målløshed over det vildeste og måske mest absurde pressemøde”, han nogensinde har oplevet i dansk politik.

- Han påviser og erkender en lang række krænkelser af kvinder. Men han mener alligevel, at han skal stå i spidsen for genopretningen af tilliden til sig selv og embedet, siger han.

- Man må give Frank Jensen, at det viser et vist mod, men man må jo også spørge sig selv, hvad der er foregået inde bag dørene. Hvad er det for en forsvarstale, der har gjort, at de partimedlemmer, som har udtrykt, at det var problematisk, er blevet overbevist om, at han stadig er den rette til jobbet som overborgmester?

- Og det selvom, han åbent erkender, at han har stået bag en række krænkelser, og at han ikke kan garantere, at der ikke kommer flere, lød det efter krisemødet fra Troels Mylenberg.

- Man skal nok være i partifællers hoveder for at forstå opbakning

Frank Jensen fortalte, at hans mandat er bevaret med en ”overvældende opbakning”, som var blevet tilkendegivet til krisemødet.

Hvis Troels Mylenberg skal analysere krisemødet med "et køligt overblik" siger han, at Frank Jensen har erkendt sine fejl og har sagt, han er enormt ked af det. Derudover har Frank Jensen sagt, at han gerne vil stå i spidsen for oprydningen.

Efterfølgende nåede overborgmesterens partifæller i en afstemning frem til, at de gerne ville bakke ham op.

- Og det skal man nok være inde i deres hoveder for at kunne forstå, lyder det fra Troels Mylenberg.

Frank Jensen meldte desuden ud på pressemødet, at han vil forsøge at generobre overborgmesterposten i 2021.

- Jeg ved godt, at der er et genopretningsarbejde til mine politiske kolleger, samarbejdspartnere og også til københavnerne, sagde Frank Jensen til pressemødet.

Partier kræver uafhængig undersøgelse

Frank Jensen indkaldte til møde på rådhuset i København, efter Jyllands-Posten beskrev nye anklager om krænkende adfærd fra overborgmesteren i København.

Efterfølgende kom det frem, at alle partierne undtagen Socialdemokratiet vil have en uafhængig undersøgelse af de anklager, der er blevet rejst mod Frank Jensen. Det skriver Ritzau.

De vil have undersøgt, om der er andre episoder, hvor folkevalgte eller ansatte har oplevet grænseoverskridende adfærd.