Politik

Her holder Radikale Venstre deres krisemøde

Ifølge TV 2s politiske analytiker Hans Redder er der ikke noget, der tyder på, at Sofie Carsten Nielsen må gå af som politisk leder efter dagens møde.

Søndag er der krisemøde i Radikale Venstre.

Men i modsætning til partiets seneste krisemøde, som blev holdt i Den Sorte Diamant i København, og endte med at Morten Østergaard trådte af som politisk leder, er destinationen for dette møde ikke officielt offentliggjort.

Ifølge TV 2s oplysninger skulle krisemødet have været afholdt i Radikale Venstres gruppeværelse på Christiansborg, men det er nu blevet flyttet ud af huset.

TV 2 har cirka klokken 14 fundet frem til krisemødets lokation. Det viser sig, at mødet holdes i partiets lokaler i Indre By, hvor TV 2s politiske reporter Jesper Vestergren befinder sig.

Ifølge TV 2s oplysninger er krisemødet sat til at starte klokken 14, og det må derfor nu være gået i gang.

Med til mødet er alle de radikale folketingsmedlemmer - dog ikke Morten Østergaard og Ida Auken, som begge er sygemeldt. Sidstnævnte er ellers en af hovedpersonerne i dramaet, da hun onsdag offentligt beskyldte Sofie Carsten Nielsen for at dække over Morten Østergaards seksuelle krænkelser.

Møde efter flere dages diskussioner

Det er partiets nyudnævnte politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, der har indkaldt folketingsgruppen til mødet.

Det sker efter adskillige dages diskussioner – blandt andet via Facebook – om hvem der vidste hvad i forhold til de sager om krænkelser foretaget af Morten Østergaard, som har ført til uro i partiet.

Du kan læse om hele forløbet i denne artikel.

Dramatisk gruppemøde

Ifølge TV 2s politiske analytiker Hans Redder er der ikke noget, der tyder på, at Sofie Carsten Nielsen må gå af som politisk leder efter dagens møde.

Men krisen blandt de 16 medlemmer i den radikale folketingsgruppe er dybt alvorlig.

- Det bliver potentielt et meget dramatisk gruppemøde, de skal holde i dag. Der er en fuldstændig uholdbar situation i den radikale folketingsgruppe i øjeblikket. Så længe den her krise er i gang, og de her interne skænderier fylder, er der ikke plads til at tale politik. Derfor har de behov for at finde en eller anden løsning nu, siger han.

Ifølge Hans Redder er det afgørende for Sofie Carsten Nielsen, at hun får lukket ned for sagen nu.

- Hun har ikke plads til, at der kommer nye ting frem, at man igen kan få indtrykket af, at hun i hvert fald ikke har ruttet med sandheden, når hun har fortalt, hvad hun har vidst, siger han.