Krænkelser på arbejdet

DSU-formand i København: Flere kvinder har henvendt sig om Frank Jensen

De nye anklager dukker op kort tid før et krisemøde i partiet om Frank Jensens krænkelser.

Formanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) i København, Cecilie Sværke Priess, fortæller til Jyllands-Posten, at hun det seneste døgn har modtaget en række henvendelser fra kvinder, der har oplevet krænkelser fra Københavns overborgmester, Frank Jensen (S).

Det er otte sager, hvoraf de syv episoder vil blive indrapporteret til den advokat, der skal undersøge krænkelser i partiet.

- De kvinder fortæller mig, at de vil kontakte advokaten, fordi de har oplevet episoder med Frank Jensen. Jeg er bekendt med i alt otte sager, hvor jeg ved, at de syv har besluttet at kontakte advokaten, og jeg ved, at nogle af dem allerede har kontaktet advokaten i dag. Seks af de syv er kvinder, som fortæller, at de har oplevet det på egen krop. Den sidste er en person, der har været vidne til episoder med flere kvinder, siger Cecilie Sværke Priess til Jyllands-Posten.

Sagerne er både gamle og nye og strækker sig fra en periode fra 1990'erne til 2019. Og de lægger sig oven i de sager, der er blevet beskrevet de seneste dage i Jyllands-Posten.

Frank Jensen afviser over for avisen kendskab til den seneste sag fra 2019.

I et svar til de nye anklager siger overborgmesteren:

- Jeg er frygtelig ked af de kvinder, jeg har krænket gennem mine 30 år i politik.

TV 2 forsøger at få en kommentar fra Cecilie Sværke Priess, der lørdag over for TV 2 udtrykte mistillid til Frank Jensen.

Ifølge Frank Jensens presserådgiver vil Frank Jensen først udtale sig efter mødet søndag aften.

Lørdag undskyldte Frank Jensen på Facebook over for sine partifæller og over for de personer, der er blevet krænket.

- Som jeg også skrev i går, er jeg forfærdelig ked af den situation, jeg har skabt. Jeg tager ansvaret fuldt og helt på mig. Og jeg vil gerne give jer alle min uforbeholdne undskyldning – dette gælder mine partifæller, men i særdeleshed de personer, som jeg med min adfærd har krænket. Efter mødet med mine partifæller vil jeg gerne tale med pressen, skrev Frank Jensen.

Få timer før krisemøde

De nye anklager kommer få timer før et krisemøde klokken 18.30 søndag om Frank Jensens krænkelser af kvinder.

Krisemødet i Socialdemokratiet blev indkaldt af Frank Jensen selv, efter at Jyllands-Posten i fredags beskrev anklager om krænkende adfærd fra Jensen.

En af disse sager drejede sig om socialdemokraten Maria Gudme, der fortalte om en episode fra 2012, hvor overborgmesteren tog hende på låret under en bytur, og hvor han efterfølgende førte den op ad låret på hende og under kjolen.

Maria Gudme klagede over Frank Jensens opførsel både i 2012 og igen i september i år. På trods af Gudmes klage i 2012 skete der efter hendes opfattelse ikke noget i sagen.

Sagen er ikke den første, hvor Frank Jensen er endt i medierne efter at være anklaget for seksuelle krænkelser i festlig sammenhæng.

I 2004 skrev SE og HØR om en episode til en julefrokost, hvor en kvinde tre gange måtte fjerne Frank Jensens hænder fra hendes ben, som han ifølge hende rørte under bordet.

I december 2011 beskrev Ekstra Bladet, at Frank Jensen til en julefrokost havde slikket én kvinde i øret og én på halsen samt at han omklamrede flere kvinder på dansegulvet, når de forsøgte at slippe væk fra ham.

I januar 2012 gik Frank Jensen ud og undskyldte for sin opførsel til julefrokosten og sagde, at det ikke var hans mening at overskride nogens grænser.