Krænkelser på arbejdet

Total tavshed fra S-toppen om Frank Jensens krænkelsessag - og det holder ikke, mener politisk redaktør

Ingen i Socialdemokratiet ønsker at kommentere på de seneste krænkelsesanklager mod Frank Jensen.

- Hvis vi skal bære en forandring igennem i vores organisationer og partier, skal vi et sted hen, hvor vi helt åbent kan tale om sexisme, magt og uønsket adfærd. Det vil jeg gerne gøre mit til.

Med de ord sluttede Frank Jensen fredag aften et Facebook-opslag, hvor han kommenterede på de seneste sexismeanklager mod ham.

Siden har ingen hørt fra den københavnske overborgmester og næstformand i Socialdemokratiet.

TV 2 har forsøgt at få en kommentar fra Frank Jensen både fredag og lørdag, men han ønsker ikke at udtale sig i sagen, og hans presserådgiver henviser til hans Facebook-opslag.

Statsminister Mette Frederiksen, der også er formand for Socialdemokratiet, har tidligere udtrykt uforbeholden støtte til kampen mod sexisme i Danmark.

I et Facebook-opslag fra 14. september med overskriften "Jeg bakker jer op", skrev hun blandt andet:

- Jeg bakker op om alle de kvinder, der nu siger fra.

Ingen vil sige noget

TV 2 har også forsøgt at få en kommentar fra Mette Frederiksen, men i Statsministeriet henviser de lørdag til partisekretær Jan Juul Christensen.

Og det er de ikke de eneste, der gør.

Ligestillingsminister og næstformand i Socialdemokratiet, Mogens Jensen, ønsker heller ikke at udtale sig om den konkrete sag. Også hans pressefolk henviser til føromtalte Jan Juul Christensen.

Det samme gør Socialdemokratiets pressetjeneste.

Reagerer ikke på henvendelser

TV 2 har flere gange i dag forsøgt at få kontakt til Jan Juul Christensen, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

TV 2 kan se, at han har læst de sms-beskeder, som vi har sendt til ham.

Ifølge TV 2s politiske redaktør, Troels Mylenberg, bør det være et spørgsmål tid, før Socialdemokratiet går ud og kommenterer sagen.

- Jeg tror ikke, der går ret lang tid, før Socialdemokratiet selv må melde noget ud. Der er også kvinder internt i partiet, som har haft oplevelser og er utilfredse med, at tingene ikke bliver behandlet mere åbent. Socialdemokratiet har sat gang i en intern undersøgelse og må forvente krav om reaktioner og kommentarer. Jo længere tid der går, jo større vokser det her sig.

- Har skammet mig over at blive krænket

Hele sagen omkring Frank Jensen tog for alvor fart lørdag, hvor Jyllands-Posten i en større artikel kunne fortælle, hvordan to kvinder havde følt sig krænket af overborgmesteren.

En af dem, der føler sig krænket af den socialdemokratiske næstformand, er socialdemokraten Maria Gudme.

Hendes historie stammer fra 2012, hvor Frank Jensen på en bar under en aften i byen lagde en hånd på hendes lår og forsøgte at føre den op under kjolen på hende.

Allerede tilbage i 2012 klagede hun over sagen til partiet, men dengang blev der, så vidt hun ved, ikke reageret på klagen.

Den nye klage blev sendt ind til Socialdemokratiet 20. september i år. Hun blev motiveret til at tage sagen op igen, efter Sofie Lindes åbningsmonolog ved Zulu Comedy Awards.

- Jeg har skammet mig over at blive krænket efter episoden. Det har også fyldt noget i mit virke i politik. Og derfor gør jeg det her for at gøre op med, at kvinder, der har været udsat for krænkelser, de skammer sig, siger hun til TV 2.

Har før været anklaget i medierne

Det er ikke første gang, at Frank Jensen ender i medierne efter at blive anklaget for seksuel krænkelse i festlig sammenhæng.

I 2004 skrev SE og HØR om en episode til en julefrokost, hvor en kvinde tre gange måtte fjerne Frank Jensens hænder fra hendes ben, som han ifølge hende rørte under bordet.

I december 2011 beskrev Ekstra Bladet, at Frank Jensen til en julefrokost havde slikket én kvinde i øret, én på halsen samt at have omklamret flere kvinder på dansegulvet, når de forsøgte at slippe væk fra ham.

I januar 2012 gik Frank Jensen ud og undskyldte for sin opførsel til julefrokosten og sagde, at det ikke var hans mening at overskride nogens grænser. Se undskyldningen fra dengang nedenfor.

Frank Jensen undskylder efter krænkelsessag i 2012.