Krænkelser på arbejdet

Frank Jensen giver "uforbeholden undskyldning" og indkalder til hastemøde

Advokatordning er blevet bedt om at se på Frank Jensens sag om krænkelser, oplyser Socialdemokratiet.

Frank Jensen har indkaldt til møde søndag på rådhuset i København. Det sker, efter Jyllands-Posten har beskrevet nye anklager om krænkende adfærd fra overborgmesteren i København.

Til stede ved mødet vil være hans partifæller i Borgerrepræsentationen, Socialdemokratiet i Københavns forretningsudvalg samt partiets kredsformænd.

- Som jeg også skrev i går, er jeg forfærdelig ked af den situation, jeg har skabt. Jeg tager ansvaret fuldt og helt på mig. Og jeg vil gerne give jer alle min uforbeholdne undskyldning – dette gælder mine partifæller, men i særdeleshed de personer, som jeg med min adfærd har krænket. Efter mødet med mine partifæller vil jeg gerne tale med pressen, skriver Frank Jensen på Facebook.

TV 2 arbejder på at få en kommentar fra Frank Jensen.

Har intet kendskab haft til de to konkrete sager

Carlo Søndergaard, kredsformand for Socialdemokratiet i Indre By og Christianshavn, fortæller til TV 2, at han intet kendskab har haft til de to konkrete sager, som Jyllands-Posten beskriver, men han er ikke glad for, hvad han har læst.

- Alle krænkelser af enhver karakter er uacceptabelt. Det eksisterer ikke som en del af dna’et i Socialdemokratiet. Vi vil gerne vide, hvad det er, som er sket, siger Carlo Søndergaard.

Nu snakker du om dna i Socialdemokratiet. Men det er jo ikke første gang, at der er denne her type historie om Frank Jensen?

- Man når jo på et tidspunkt frem til en målstreg, hvor en historie og en episode gør, at det skader partiet.

Risikerer mistillidsvotum

Da Frank Jensen er folkevalgt, kan han ikke blive fjernet som overborgmester i København på mødet, men gruppen kan vælge at udtrykke mistillid til ham, hvis han ikke giver dem tilfredsstillende svar.

Om det kommer til at ske, vil Carlo Søndergaard ikke spekulere i.

- Jeg vil høre begge parter i en sag, inden vi tager stilling, og så forholder jeg mig til det på det tidspunkt, siger han til TV 2.

Advokater skal se på Frank Jensen

Samtidig oplyser Socialdemokratiet, at den advokatordning, som partiet har etableret mod krænkende adfærd, er blevet bedt om at se på Frank Jensens sag om krænkelser.

Det fortæller Jan Juul Christensen, partisekretær i Socialdemokratiet, til Ritzau.

- Jeg har nu taget initiativ til, at den her advokatordning skal gennemgå de ting, der er kommet frem i Jyllands-Posten i forhold til Frank Jensen, siger Jan Juul Christensen.

Tog partikollega på låret

Det seneste stormvejr omkring Frank Jensen blev udløst af en artikel i Jyllands-Posten fredag. Her stillede to kvinder sig frem og fortalte om, at de havde oplevet krænkende adfærd fra Frank Jensen.

En af dem var socialdemokraten Maria Gudme, der fortalte om en episode fra 2012, hvor overborgmesteren tog hende på låret under en bytur, og hvor han efterfølgende førte den op ad låret på hende og under kjolen.

Flere personer var vidner til den episode, og Maria Gudme klagede over Frank Jensens opførsel både i 2012 og igen i september i år.

Til trods for Maria Gudmes klage i 2012 skete der efter hendes opfattelse ikke noget i sagen.

Har før været anklaget i medierne

Det er ikke første gang, at Frank Jensen ender i medierne efter at blive anklaget for seksuelle krænkelser i festlig sammenhæng.

I 2004 skrev SE og HØR om en episode til en julefrokost, hvor en kvinde tre gange måtte fjerne Frank Jensens hænder fra hendes ben, som han ifølge hende rørte under bordet.

I december 2011 beskrev Ekstra Bladet, at Frank Jensen til en julefrokost havde slikket én kvinde i øret, én på halsen samt at have omklamret flere kvinder på dansegulvet, når de forsøgte at slippe væk fra ham.

I januar 2012 gik Frank Jensen ud og undskyldte for sin opførsel til julefrokosten og sagde, at det ikke var hans mening at overskride nogens grænser.

Frank Jensen undskylder efter krænkelsessag i 2012.