Politik

Tidligere radikal borgmester: Sofie Carsten Nielsen bør udskiftes med Jelved

Martin Lidegaard og Marianne Jelved ved valgfesten hos Radikale i Indre Slotsgård på Christiansborg under Folketingsvalget 2019. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Den tidligere borgmester kalder det en utraditionel løsning, men han mener, at Jelved som midlertidig leder er bedre end Sofie Carsten Nielsen.

Sofie Carsten Nielsen er ikke den rette politiske leder for Radikale Venstre lige nu.

Det skriver Jørn Sørensen, tidligere radikal borgmester i Holbæk Kommune, i et debatindlæg på sn.dk.

Nielsen blev ved et kampvalg for godt en uge siden valgt som afløser for Morten Østergaard, som gik af på grund af upassende seksuel adfærd.

Men det var et forkert valg, mener altså Jørn Sørensen. Han opfordrer i stedet sit parti til det, han selv kalder en "utraditionel løsning", nemlig at sætte den garvede Marianne Jelved ind som formand for partiet.

- Uden at ville desavouere Sofie Carsten Nielsen vil jeg derfor foreslå mit gamle parti og dets folketingsgruppe at lave en midlertidig løsning, hvor Marianne Jelved vælges til ny formand for folketingsgruppen - som en skikkelse, alle kan samles om, og som kan klare sig uden om spørgsmål om evt. indblanding i sexismesager og håndtering af disse, skriver Jørn Sørensen.

Behov for "en fast hånd"

Sættes Jelved ind, er det ifølge Jørn Sørensen altså ikke en permanent løsning.

- Men der er brug for en leder i en situation, hvor gemytterne er i kog, og hvor der samtidig er brug for en fast hånd, som vi ved, hun har. Radikale Venstre har brug for en periode, hvor hele postyret bliver bearbejdet, og derfor er det godt med en leder, der ikke er omdiskuteret, skriver han.

Marianne Jelved blev første gang valgt til Folketinget for Det Radikale Venstre i 1987 og har gennem sin karriere blandt andet været økonomiminister og kulturminister.

TV 2 har forsøgt at få en kommentar fra Marianne Jelved.