Krænkelser på arbejdet

Radikale indkalder til krisemøde søndag

Sofie Carsten Nielsen blev ny politisk leder, efter at Morten Østergaard trak sig.

Politisk leder Sofie Carsten Nielsen har indkaldt de radikales folketingsgruppe til møde søndag, oplyser partiet.

Tidspunkt og sted er ukendt.

Mødet skal holdes i kølvandet på diskussioner om, hvem der vidste hvad i sager om den tidligere leder Morten Østergaard, som har erkendt at have givet uønsket seksuel opmærksomhed til kvinder i partiet.

I lidt over en uge har folketingsmedlemmer fra De Radikale skrevet opslag på Facebook, som har båret brænde til bålet i en regulær krise for partiet.

Østergaard indrømmede flere sager

Morten Østergaard forlod for lidt over en uge siden posten som radikal leder. Det skete, efter at han indrømmede at have lagt en hånd på partifællen Lotte Rods lår for ti år siden.

Sofie Carsten Nielsen blev ny politisk leder.

Senere skrev Østergaard på Facebook, at han for flere år siden blev bekendt med tre sager om, at kvinder havde oplevet uønsket kontakt fra ham.

Siden er folketingsmedlem Katrine Robsøe stået frem som en af de tre.

Lyn-analyse

Det bliver et helt afgørende møde. Det bliver et drama. Sofie Carsten Nielsen vil vide, hvor mange, der er i folketingsgruppen står bag hende uanset opslag på Facebook og lignende. Hvem vil have hende og hendes politiske kurs, og hvem måtte ønske noget andet. Vi skal regne med et langt og formentlig dramatisk møde. Det spændende bliver, om det er en enig gruppe, eller om nogen ønsker at stå af bussen.

Ida Auken, der har orlov fra Folketinget, skrev onsdag et langt opslag på Facebook, hvori hun beretter om en konkret episode fra Folkemødet i 2017, hvor Morten Østergaard skulle have befamlet en ung kvinde.

Ida Auken mener ledelsen svigtede

Sofie Carsten Nielsen dækkede over den sag og over upassende opførsel fra Østergaard, skrev Auken. I stedet burde Carsten Nielsen og den øvrige ledelse have grebet ind, skriver hun.

Sofie Carsten Nielsen har torsdag sagt, at hun har haft snakke med Ida Auken om Morten Østergaards adfærd, men at hun ikke har kendt til den konkrete episode.

Torsdag skrev Martin Lidegaard også et opslag på Facebook, hvori han skriver, at han ikke har grund til at betvivle Ida Auken.

Han skriver også, at ledelsen burde have grebet ind.

236 medlemmer af Det Radikale Venstre har den seneste uge meldt sig ud af partiet.