Krænkelser på arbejdet

Folketingsmedlem følte sig presset til at fortælle om Østergaards krænkelser

Radikale Venstres politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, siger til TV 2, at Katrine Robsøe har været udsat for en heksejagt.

Radikale Venstres folketingsmedlem Katrine Robsøe følte sig presset til at stå frem med sin krænkelseshistorie om Morten Østergaard.

Det fortæller partiets nye politiske leder Sofie Carsten Nielsen til TV 2.

- Katrine Robsøe har aldrig bedt om det her, heller ikke at hendes navn skulle stå noget sted. Det har hun følt sig presset til. Hun er blevet jaget af pressen. Det er jeg ret ulykkelig over. Der er sket en heksejagt.

Katrine Robsøe valgte sent mandag aften at dele sin historie på Facebook.

Her skrev hun, at hun blev krænket af Morten Østergaard, mens hun var studentermedhjælper hos de radikale i 2015.

Hendes sag er en af de tre klagesager, der er registreret mod Morten Østergaard i Radikale Venstre.

Robsøe: - Ikke muligt at holde på historien

I selve Facebook-opslaget understreger hun, at hun aldrig havde noget ønske om, at hendes historie skulle komme frem, men at hun på grund af mediebevågenheden ikke så nogen anden udvej.

I kommentarsporet til opslaget uddyber hun yderligere:

- Et medie havde desværre mit navn kodet til sagen. Derfor var det ikke længere en mulighed at holde det internt, og derfor dette opslag, skriver hun.

Har følt sig tvunget til at dele historie

Katrine Robsøe er opstillet for de radikale i Aarhus, og også her møder hun opbakning.

I en mail til TV 2 udtrykker kredsformand fra Aarhus, Klaus Bach Trads, sin frustration over Katrines Robsøes situation.

- Vi er kede af, at Katrine Robsøe på grund af pressens opmærksomhed har følt sig tvunget til at dele noget, hun ikke har lyst til at dele, skriver han.

TV 2 har sendt en mail til Katrine Robsøe og spurgt, hvilket eller hvilke medier der ifølge de radikale har presset hende til at dele hendes historie, men hun er ikke vendt tilbage.

TV 2 ville også gerne have spurgt hende til, hvordan hun konkret blev presset.