Politik

Morten Østergaard sygemelder sig - chef får en advarsel

Mandag aften stod et radikalt folketingsmedlem frem og fortalte, at hun blev krænket af Morten Østergaard, da hun var studentermedhjælper.

Tidligere politisk leder i Radikale Venstre Morten Østergaard sygemelder sig fra Folketinget efter flere sager om krænkende adfærd.

Det oplyser den nuværende politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, i en pressemeddelelse.

- Morten Østergaard har valgt at sygemelde sig. Jeg vil tage stilling til hans situation, når han er tilbage fra sygeorlov, lyder det.

Givet reprimander i alle sager

Den tidligere minister sygemelder sig, efter at han selv har fortalt, at i alt fire kvinder har følt sig krænket af ham.

Det fik Sofie Carsten Nielsen til at bede om en redegørelse fra sekretariatschef Lars Beer Nielsen. Den redegørelse fik hun mandag eftermiddag.

- Redegørelsen viser, at der i alle tilfælde er reageret på sagerne, og at de er forelagt den politiske leder med en reprimande, siger Sofie Carsten Nielsen i pressemeddelelsen.

Hun oplyser, at sagerne er holdt fortrolige, og at der ikke er blevet orienteret bredt om dem.

- Manglen på retningslinjer har dog svækket håndteringen. Blandt andet har ikke alle klagere fået den tilbagemelding, de burde have fået. Det er ikke acceptabelt. Og herfra skal lyde den største beklagelse over, at de har haft de oplevelser, og at de ikke har fået en tilbagemelding, fortsætter den politiske leder.

Advarsel til sekretariatschef

Sofie Carsten Nielsen har på baggrund af redegørelsen givet sekretariatschefen en advarsel for "mangler i håndteringen".

Mandag aften skriver det radikale folketingsmedlem Katrine Robsøe, at hun er en af de kvinder, Morten Østergaard har krænket.

Det skete, mens hun var studentermedhjælper i partiet i 2015. Hun anmeldte det dengang til ledelsen af partiet, skriver hun i et opslag på Facebook.

Folketingsmedlem Lotte Rod stod som den første frem og sagde, at hun var blevet krænket i Radikale Venstre, dog uden at nævne navne.

Håndteringen af den sag førte til, at Morten Østergaard onsdag trak sig som politisk leder efter et timelangt gruppemøde i Den Sorte Diamant i København.