Krænkelser på arbejdet

De radikale vil lave undersøgelse af sexchikane i partiet

Undersøgelsen vil omfatte hele partiet, skriver politisk leder Sofie Carsten Nielsen på Facebook.

Politisk leder for de radikale Sofie Carsten Nielsen har igangsat en større undersøgelse af sexchikane i partiet. Det skriver hun i et opslag på Facebook.

I opslaget skriver hun, at hun i fredags bad om en redegørelse fra de radikales sekretariat på Christiansborg.

- Min første opgave bliver at rydde op. I fredags kom det frem, at Morten for flere år siden i fortrolighed af ansatte chefer er blevet gjort opmærksom på tre kvinder, som har følt sig udsat for uønsket seksuel kontakt i festligt lag, skriver Sofie Carsten Nielsen blandt andet.

- Jeg vil til bunds i problemerne.

Den politiske leder kalder de forgange dage for "nogle af de værste i sit liv".

Østergaard: Flere kvinder har følt sig krænket

Opslaget kommer i kølvandet på en kaotisk uge hos de radikale. Onsdag holdt partiet et knap syv timer langt krisemøde, som kulminerede i, at Morten Østergaard trak sig som politisk leder af partiet.

Begrundelsen var, at han havde krænket det radikale folketingsmedlem Lotte Rod og efterfølgende håndteret sagen forkert.

Fredag stod Morten Østergaard så frem og skrev i et opslag på Facebook, at flere kvindelige kollegaer har følt sig seksuelt krænket af ham.

- Jeg er for flere år siden i fortrolighed af ansatte chefer blevet gjort opmærksom på tre kvinder, som har følt sig udsat for uønsket seksuel kontakt fra min side i festligt lag, forklarede Østergaard.

Sender Østergaard en hilsen

I sit opslag skriver Sofie Carsten Nielsen, at hun er vred og ked af det over sagerne med de tre kvinder.

- Vred, fordi vi skal være et parti, hvor man kan komme som medlem, frivillig og ansat uden at blive krænket. Ked af det, fordi der ikke må være nogen, som føler sig svigtet af Radikale Venstre, skriver hun.

Hun sender desuden Morten Østergaard en hilsen og kalder ham "en modig og dygtig politisk leder".

- Han har været en stærk bannerfører for at sætte en ny retning for vores land. Tabet af ham som politisk leder er stort. Jeg vil gøre mit bedste for at bære faklen videre.

TV 2 arbejder på at få en uddybende kommentar fra Sofie Carsten Nielsen.