Politik

Sofie Carsten Nielsen: Østergaard var ikke ærlig om andre krænkelser

Morten Østergaard har over for Sofie Carsten Nielsen afvist, at han var involveret i flere krænkelsessager.

Radikale Venstres tidligere leder Morten Østergaard har ikke været ærlig over for partiets nye leder, Sofie Carsten Nielsen, i forhold til antallet af krænkelsessager han er eller har været involveret i.

Det fortalte Sofie Carsten Nielsen ved et pressemøde om Morten Østergaards indrømmelse af tre krænkelsessager på Facebook torsdag eftermiddag.

Her svarede hun på et spørgsmål om, hvorvidt hun har spurgt Østergaard til eventuelle flere sager med ham - ud over sagen med Lotte Rod, der endte med at koste ham posten som leder af partiet.

- Det er jeg nødt til at sige, at ja, det har jeg, og jeg har ikke hørt om de her sager før, svarede Sofie Carsten Nielsen.

Det var først i eftermiddag, at Sofie Carsten Nielsen blev gjort opmærksom på Morten Østergaards Facebook-opslag, hvori han erkender, at tre kvinder har været udsat for uønsket seksuel kontakt fra ham.

Og det var også i eftermiddag, at partiets sekretariat gjorde hende opmærksom på, at der er en verserende sag med Østergaard i centrum.

- Jeg blev i eftermiddag bekendt med, at der er en personalesag, hvor det er Morten Østergaard, der er krænkeren, sagde hun.

Sofie Carsten Nielsen kan derfor heller ikke afvise, at der er flere sager, og hun kender heller ikke til detaljerne i de sager, der er kommet frem fredag, bedyrede hun.

- Jeg kender ikke det hele til bunds. Det bliver jeg nødt til at undersøge, for ellers er jeg ikke præcis, siger hun.

Uvis fremtid

De nye indrømmelser svækker Morten Østergaard yderligere og gør hans fremtid i dansk politik stærkt tvivlsom.

Det mener Henrik Kjerrumgaard, tidligere politisk rådgiver i de radikale og direktør i kommunikationsbureauet White Cloud.

- Der har siddet nogle og forsvaret Østergaard ved mødet onsdag, der opfordrede ham til at blive, der ser lidt underlige ud. Så det bliver svært for ham, siger Kjerrumgaard, der også har arbejdet tæt sammen med Østergaard.

Sofie Carsten Nielsen ville ved pressemødet ikke forholde sig til om, hvorvidt Morten Østergaard har en fremtid i partiet.

- Jeg synes ikke, at det er det vigtigste spørgsmål lige nu, sagde hun.

Har kørt parløb

Sofie Carsten Nielsen har i en årrække været en del af ledelsen i folketingsgruppen og kørt et tæt parløb med Østergaard.

Morten Østergaard trak sig onsdag som leder for Radikale Venstre. Det skete, efter at han havde indrømmet, at det var hans hånd, der var på partifælle Lotte Rods lår for ti år siden.

Lotte Rod fortalte i september om at have oplevet uønskede berøringer i regi af de radikale.

- Det gør mig vred og ked af det, at det er sådan her, sagde Sofie Carsten Nielsen om sagerne.

- Det gør mig vred, fordi vi skal være et parti, hvor man kan være uden at blive krænket, og det gør mig ked af det, fordi der må ikke være nogen, der føler sig svigtet i Radikale Venstre.