Krænkelser på arbejdet

Østergaards fremtid i dansk politik er usikker, siger eksperter

Sofie Carsten Nielsens position som leder af de radikale er svækket på baggrund af fredagens nye oplysninger, siger politisk kommentator Hans Engell.

Morten Østergaards fremtid i dansk politik er stærkt tvivlsom. Det mener Henrik Kjerrumgaard, tidligere politisk rådgiver i Radikale Venstre og direktør i White Cloud.

Fredag fortalte den nu tidligere leder for de radikale Morten Østergaard på Facebook om flere sager, hvor kvinder har følt sig udsat for "uønsket seksuel kontakt" fra ham.

Nye indrømmelser, der ifølge Henrik Kjerrumgaard svækker Morten Østergaard yderligere.

- Der har siddet nogle og forsvaret Østergaard ved mødet onsdag, der ser lidt underlige ud, fordi de opfordrede ham til at blive. Så det bliver svært for ham, siger Kjerrumgaard.

Ifølge TV 2s politiske redaktør, Troels Mylenberg, ændrer Østergaards nye indrømmelser sagens karakter væsentligt.

- Det sætter forløbet i et nyt lys med den her åbenhjertige og ærlige opdatering. Det forklarer, at sagen var større end den famøse hånd på et lår, og det forklarer den kejtethed, Østergaard håndterede sagen med, siger Troels Mylenberg.

Underminerer ny leder

Hvis man skal tro de radikales nye leder, Sofie Carsten Nielsen, har Morten Østergaard ikke været ærlig over for hende. Fredag fortæller hun, at hun tidligere har spurgt Østergaard til, om han havde flere krænkelsessager på cv'et.

- Det er jeg nødt til at sige, at ja, det har jeg, og jeg har ikke hørt om de her sager før, siger Sofie Carsten Nielsen.

Og det er en indrømmelse, der kan underminere Sofie Carsten Nielsens lederskab, mener kommentator Hans Engell.

- Det tætte samarbejde, Sofie Carsten Nielsen og Morten Østergaard har kørt i hans formandstid, vil rejse spørgsmål, siger Engell.

Sætter Østergaards karriere på standby

Den nye radikale leder vil fredag ikke forholde sig til Morten Østergaards fremtid i partiet:

- Det, synes jeg helt ærligt ikke, er det vigtigste spørgsmål lige nu, siger Sofie Cartsen Nielsen.

Hans Engell sætter gerne ord på. Han mener ikke nødvendigvis, sagen sætter punktum for Morten Østergaards politiske liv.

- Men hans karriere er sat på standby, vurderer Engell.

Henrik Kjerrumgaard ser det da også som en formildende omstændighed, at Østergaard selv har valgt at stå frem med sagerne.

- Det var blevet værre, hvis det her var noget, medierne gravede frem på Østergaard, siger han.