Politik

Lotte Rod stemte på Martin Lidegaard som ny politisk leder

Stemmevalget virker besynderligt, når man tænker på, at Lotte Rod henvendte sig i fortrolighed til Sofie Carsten Nielsen, siger politisk redaktør.

Det radikale folketingsmedlem Lotte Rod stemte på Martin Lidegaard under onsdagens afstemning om, hvem der skulle være ny politisk leder af Radikale Venstre.

Det skriver hun på Facebook.

- I går stemte jeg på Martin, fordi jeg gerne ville have givet hans politiske tanker en chance. Sådan blev det ikke, og nu jeg er fuldt bag Sofie og vil gøre alt, hvad jeg kan, for at spille hende god, lyder det fra Lotte Rod.

- Sofie har været god for mig hele vejen. Sofie er én, man kan stole på. Hun er en stærk leder af vores parti, og jeg glæder mig til at lave politik sammen med hende.

Hænder på lår hemmeligholdt

Sofie Carsten Nielsen blev onsdag valgt som ny politisk leder af Radikale Venstre, efter Morten Østergaard trak sig, fordi han har været hovedperson i krænkelsessagen mod Lotte Rod og ifølge ham selv har håndteret sagen forkert.

Det var kulminationen på et forløb, der begyndte, da Lotte Rod i midten af september stod frem og berettede, at hun var blevet "taget på" i både Radikal Ungdom og Radikale Venstre. Hun fortalte samtidig, at hun har måttet "fjerne hænder" fra sine lår.

Partitoppen har i flere uger forsøgt at hemmeligholde, hvis hænder det var, men onsdag kom det frem, at det var Morten Østergaards.

Det skete på et næsten syv timer langt krisemøde i den radikale gruppe, som blev afholdt i Den Sorte Diamant i København.

Hvem stemte på Martin og Sofie?

Det var på krisemødet, at der blev stemt om, hvem der skulle være ny politisk leder af partiet.

Sofie Carsten Nielsen fik 12 stemmer, mens Martin Lidegaard fik 4.

Ifølge TV 2s oplysninger fik Martin Lidegaard de fire stemmer fra Marianne Jelved, Jens Rohde, Martin Lidegaard selv og altså også Lotte Rod.

Sofie Carsten Nielsen fik de 12 stemmer fra den øvrige folketingsgruppe, som tæller Anne Sophie Callesen, Kristian Hegaard, Ruben Kidde, Stinus Lindgreen, Samira Nawa, Kathrine Olldag, Rasmus Helveg Petersen, Katrine Robsøe, Zenia Stampe, Andreas Steenberg, Morten Østergaard og Sofie Carsten Nielsen selv.

Lyn-analyse

Det virker besynderligt, at Lotte Rod har stemt på Martin Lidegaard, når man tænker på, at hun jo har henvendt sig i fortrolighed til Sofie Carsten Nielsen, og at hun øjensynligt har haft stor tillid til hendes håndtering af sagen om Morten Østergaards hånd.

Hvis der er nogen, der har den konspirationsteori, at Lotte Rod har ønsket at vælte Morten Østergaard, og at det har været en planlagt aktion, dræber det jo ikke den konspiration, at hun har stemt på Martin Lidegaard. Men personligt tror jeg, at den konspiration er for langt ude.