Lokal S-politiker indrømmer klap i numsen: - Jeg mindes det ikke
Den forurettede kollega håber, at sagen kan være med til at ændre tonen på rådhuset.
De seneste måneder har hidtil hemmeligholdte krænkelser af både seksuel og dominerende karakter set dagens lys i alt fra mediebranchen til Christiansborgs gange.
Også på Slagelse Rådhus har et klap i numsen på udvalgsformand Sofie Janning (S) vakt røre.
Sofie Janning var et af 122 byrådsmedlemmer, der fortalte til Radio4, at de havde været udsat for sexchikane, men ingen vidste af hvem. Og heller ikke krænkeren selv, der nu alligevel går til bekendelse:
- Jeg mindes ganske enkelt ikke den situation. Og det er ikke for at rende fra mit ansvar. Og uden at forklejne motiverne vil jeg sige, at der absolut ikke har været noget seksuelt i det. Det ved Sofie også godt, siger Steen Olsen (S), der er udvalgsformand i kommunen til Sjællandske.
Krænket vil se på det principielle
Episoden fandt ifølge Sofie Janning sted for godt et år siden, og Steen Olsen har ikke tænkt over, at det var ham, der stod bag. Han kunne ganske enkelt ikke huske det.
Men ifølge Sofie Janning foregik klappet på et udvalgsmøde, og Steen Olsen håber, at han ved at stå frem fjerner mistænkeliggørelsen af de resterende seks mandlige medlemmer af udvalget.
Ifølge Sjællandske lagde Steen Olsen alle kortene på bordet ved et udvalgsmøde onsdag eftermiddag, og han håber nu, at ”sagen er klappet af”.
Det håber Sofie Janning også. Men hun håber, at sagen kan være med til at ændre tonen på rådhusets gange:
- Det handler om det principielle. Det var upassende adfærd. Der var intet seksuelt over det. Det var ikke sexchikane, men da helt klart nedværdigende, siger Sofie Janning.
Morten Østergaard trak sig
Onsdag måtte Radikales politiske leder Morten Østergård trække sig efter hans håndtering og involvering i en sexchikanesag i partiet.
Han er den hidtil første offentlige person, hvor en sag har kostet ham hans virke, siden debatten blev genstartet i det tidlige efterår.
Det var tv-vært Sofie Linde, der ved årets Zulu Comedy Galla fortalte om en grænseoverskridende oplevelse med sexchikane fra en chef på en tidligere arbejdsplads, og dermed satte gang i debatten igen.
Det fik 1615 kvinder fra mediebranchen til at skrive under på et støttebrev til tv-værten, hvor der sættes fokus på, at der stadig findes sexisme i branchen. Til det oplyste TV 2-direktør Mikkel Hertz, at stationen inden for det seneste år havde haft "en ubehagelig sag".
Senere fulgte ti tidligere kvindelige praktikanter på Danmarks Radio trop med et brev til DR's HR-chef, hvor de satte navn på en mandlig chef, der både uddelte klap bagi og upassende massager, mens de var ansat.
Yderligere har 46 nuværende og tidligere praktikanter, freelancere og medarbejdere på Ekstra Bladet i et brev fortalt stedets ledelse, at de alle i større eller mindre grad har oplevet en sexistisk kultur.
Også læger og politikere har sat fokus på seksuel chikane i kølvandet på tv-værtens opråb.