Krænkelser på arbejdet

Frederiksen takker Østergaard og fremhæver én ting fra deres samarbejde

Frederiksen ønskede de radikales nye leder Sofie Carsten Nielsen tillykke med posten. 

Da statsminister Mette Frederiksen torsdag morgen mødte op til efterårets første debat i Folketinget, benyttede hun muligheden for at takke de radikales netop afgåede leder, Morten Østergaard, for et godt samarbejde.

- Vi har været kolleger her på Christiansborg gennem rigtig mange år - jeg kan roligt sige i med- og i modgang. Jeg sætter meget, meget stor pris på Morten Østergaard og vores samarbejde, siger hun og fremhæver især den fortrolighed, der har været mellem de to.

- Hvis jeg skal fremhæve én ting i dag, så er det, at man har kunnet have en fortrolig samtale og et fortroligt samarbejde. Og det er meget vigtigt i politik.

Frederiksen benyttede også muligheden for at ønske Det Radikale Venstres nye politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, tillykke med posten.

- Jeg glæder mig til samarbejdet og håber selvfølgelig, at det bliver lige så godt som det samarbejde, vi har haft med Morten Østergaard.

Frederiksen sagde samtidig, at hun har været i kontakt med både Morten Østergaard og Sofie Carsten Nielsen. Hun ønsker dog ikke at løfte sløret for, hvad der er blevet sagt og skrevet mellem de tre.

Forkert håndtering kostede Østergaard jobbet

Østergaard gik i går af som politisk leder efter et syv timer langt møde med den radikale folketingsgruppe. Kernen i sagen handler om, at Morten Østergaard for ti år siden lagde en hånd på Lotte Rods lår. En hånd, som hun fjernede dengang.

Men det er ifølge parterne ikke selve hændelsen, der fældede Østergaard, men måden som sagen er blevet håndteret på den seneste tid.

Hvordan en lignende sag ville blive håndteret hos Socialdemokratiet, vil statsministeren, ifølge Ritzau, ikke svare på.